Pomógł: 33 razy Dołączył: 08 Kwi 2011 Posty: 6275 Skąd: Warszawa
#4 Wysłany: 2012-10-11, 09:30
175 dolcow za pasek?
_________________ beceen | ***** ***
Blaz [Usunięty]
#5 Wysłany: 2012-10-11, 09:35
175? To staniały. Było po 210 bez wysyłki.
Imo to i tak tanio jak za pasek z cordovanu i to tak miękkiego cordovanu.
Każdy z nas ma swoją niszę. Ja np. nie dałbym złamanego groszą za większość u nas prezentowanych zegarków, więc rozumiem, że ktoś nie dałby złamanego grosza za taki pasek.
jak zaczne kupowac zegarki za 1k dolkow, to moze sie skusze na pasek za 175.
_________________ "Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
Blaz [Usunięty]
#8 Wysłany: 2012-10-11, 10:03
Eee, Michał, zależy na co się nastawiasz. Mnie np. zniesmacza jak ktoś kupuje zegarek za powiedzmy 1000 PLN i ma do niego przyczepioną Redę albo inny (niestety) badziew za około 30 zł.
Weźmy to z naukowego punktu widzenia. Zegarek styka się ze skórą, tak? Powierzchnia dekla stykająca się ze skórą jest na oko dwa razy mniejsza od powierzchni paska stykającej się ze skórą. A w noszeniu zegarka chodzi też o komfort noszenia, tak? No to jaki jest sens oszczędzania na pasku?
Cezar Klon Ryżowego Długiego Marszu MARUDA i MENDZIARZ
Pies czy kot?: pies Pomógł: 51 razy Dołączył: 01 Kwi 2011 Posty: 12913 Skąd: mapenzi
#9 Wysłany: 2012-10-11, 10:07
Blaz napisał/a:
Mnie np. zniesmacza jak ktoś kupuje zegarek za powiedzmy 1000 PLN i ma do niego przyczepioną Redę albo inny (niestety) badziew za około 30 zł
Jak jest ładny i wygodny, czemu nie
To taka norma, że wartość paska= ileś % wartości zegarka ?
Wiesz, w wiatrówkach tak mi wmawiali, że lupka musi być droższa od karabinka, lub równowarta, co najmniej.
Trochę w tym racji było, ale tu chodzi o to, żeby po roku, dwóch wzroku nie stracić...
Ale przy paskach
Jak kupię od np. Spinnerosa okazyjnie za 30 zł, dlaczego go nie założyć do seiko MM
Blaz [Usunięty]
#10 Wysłany: 2012-10-11, 10:09
Słowo klucz to "badziew", a nie "cena". Jeśli nie zauważyłeś.