Pies czy kot?: kot Pomógł: 15 razy Wiek: 45 Dołączył: 02 Sty 2012 Posty: 2120 Skąd: Gdańsk
#18 Wysłany: 2012-10-01, 13:39
albo LOVER
Ostatnio zmieniony przez Deco79 2012-10-01, 13:39, w całości zmieniany 1 raz
Ratler Wściekły I Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Forumowy Pajacyków
Pies czy kot?: pies Pomógł: 36 razy Wiek: 52 Dołączył: 08 Lut 2012 Posty: 15991 Skąd: Zabrze
#19 Wysłany: 2012-10-01, 13:42
a już od tego krok do Land Lover
_________________ Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
prezesso Klon Kierownika Pola Ryżowego street's disciple
Pomógł: 70 razy Wiek: 45 Dołączył: 17 Maj 2010 Posty: 13441 Skąd: Łódź
#24 Wysłany: 2012-10-04, 15:26
żeby nadrukować logo to, z tego co wiem po konsultacjach z chronostarem, musisz zadrukować tarczę w całości bazą/podkładem - nie dasz rady więc potem mieć nadruku "świecącego" bo nikt nie drukuje luminową w sposób domowy.
Dlatego większość świecących samoróbek jest robiona z tarczami kanapkowymi.
Imo jeśli już to wziąłbym oryginalną tarczę dagaza.
albo weź kup andka jak Alamos prawi.
Tarcza może zostać z dagaza, jeśli średnica pasuje, bo nóżki się upitoli i na taśmę też da radę. Sam tak robiłem i kilka lat już śmiga...
a wskazówki masz tu:
http://www.motorcitywatch...andsmiyota.html
albo zostawić oryginalne
_________________ Skate or die!
Ostatnio zmieniony przez prezesso 2012-10-04, 15:30, w całości zmieniany 2 razy
Pomógł: 24 razy Dołączył: 05 Maj 2012 Posty: 2866 Skąd: Poznań
#25 Wysłany: 2012-10-04, 17:34
prezesso napisał/a:
żeby nadrukować logo to, z tego co wiem po konsultacjach z chronostarem, musisz zadrukować tarczę w całości bazą/podkładem - nie dasz rady więc potem mieć nadruku "świecącego" bo nikt nie drukuje luminową w sposób domowy.
Dlatego większość świecących samoróbek jest robiona z tarczami kanapkowymi.
Imo jeśli już to wziąłbym oryginalną tarczę dagaza.
albo weź kup andka jak Alamos prawi.
Tarcza może zostać z dagaza, jeśli średnica pasuje, bo nóżki się upitoli i na taśmę też da radę. Sam tak robiłem i kilka lat już śmiga...
a wskazówki masz tu:
http://www.motorcitywatch...andsmiyota.html
albo zostawić oryginalne
1) Na razie realizuję Plan A, czyli zwykła podmiana tarczy i wskazówek. Baza i części w drodze (mam nadzieję).
2) Potem będę kombinował nad realizacją Planu A Bis, czyli podmiana szkiełka, dekla i koronek.
Szkiełko to nie problem, ale najpierw chcę obejrzeć bazę.
Będę wdzięczny za informację, w jaki sposób skombinować podobne koronki (ale bez sygnatury "5") i pełnego dekla.
3) W przypadku realizacji Planu B (malowana tarcza) przewiduję kupienie jakiejś najtańszej tarczy od "piątki", zeszlifowanie wszystkiego i nadruk podkładowy czarnym matem i na to biała lub zielonkawa farba. Bez lumy.
4) Odmawiam kupowania Droida, i to z paru powodów. Po pierwsze, nie pasują mi te zegary. Po drugie, nie bardzo pasuje mi Miyota. Po trzecie, do seikowego 7s jest kupa części, a do Miyoty jakieś zmiotki. Poczytałem, jak się Santino naszukał wskazówek do swojego kompresora, wtedy też sam się zacząłem rozglądać za częściami i jest słabo.
Dzięki, ale pod tym Twoim linkiem nie ma pasujących mi wskazówek. Ma być godzinowa "strzałka" i minutowy "baton", nie chciałbym wsadzać tutaj żadnych plongerów, broadswordów czy snowflejków. Idealne byłoby coś takiego:
Najpierw Plan A. Chcę żeby najpierw zeszły te zamówione części. Bazy w życiu nie miałem w rękach, więc może się okazać, że całość nie bangla. Potem mogę kombinować dalej.
pozdrawiam
Narfas
prezesso Klon Kierownika Pola Ryżowego street's disciple
Pomógł: 70 razy Wiek: 45 Dołączył: 17 Maj 2010 Posty: 13441 Skąd: Łódź
#26 Wysłany: 2012-10-04, 19:10
No to ja przepraszam ale jakie ma wskazówki andek? No przecież :
A koronek i dekla szukalbym na Ebay. Koronki to być może od 6309, 7002 pasują ale to trzeba sprawdzić...
_________________ Skate or die!
Ostatnio zmieniony przez prezesso 2012-10-04, 19:13, w całości zmieniany 3 razy