Poprzedni temat «» Następny temat
Wskazówki ETA, a ST
Autor Wiadomość
hary70
Kulis

#1   Wysłany: 2012-09-30, 19:28   Wskazówki ETA, a ST

Witam. Mam nadzieję, że na tym forum już z racji nazwy uzyskam odpowiedź na moje pytanie. Robię moda na starym automacie eta 2472 i jestem ciekaw czy wskazówki jakieś ładne /świecące/ od "skośnookich" mechanizmów ST będą pasować. Tzn. chciałbym wiedzieć czy wskazówki pomiędzy różnymi mechanizmami ETA będą pasować miedzy sobą oraz czy Chińczycy w swoich ST, które są kopią ETA zmieniali średnice osiek? Trochę może to pytanie nie jest fachowe i chaotyczne ale właśnie takiej wiedzy potrzebuję. Ciekaw też jestem czy tarcze do ST mają takie same mocowania jak w ich odpowiednikach ETA. :głową w mur:

Narfas
Właściciel Pola Ryżowego

#2  Wysłany: 2012-09-30, 19:50   Re: Wskazówki ETA, a ST

hary70 napisał/a:
Witam. Mam nadzieję, że na tym forum już z racji nazwy uzyskam odpowiedź na moje pytanie. Robię moda na starym automacie eta 2472 i jestem ciekaw czy wskazówki jakieś ładne /świecące/ od "skośnookich" mechanizmów ST będą pasować. Tzn. chciałbym wiedzieć czy wskazówki pomiędzy różnymi mechanizmami ETA będą pasować miedzy sobą oraz czy Chińczycy w swoich ST, które są kopią ETA zmieniali średnice osiek? Trochę może to pytanie nie jest fachowe i chaotyczne ale właśnie takiej wiedzy potrzebuję. Ciekaw też jestem czy tarcze do ST mają takie same mocowania jak w ich odpowiednikach ETA. :głową w mur:

Nie wiem jak tam ST, ale zdaje się, że wskazówki minutowa i godzinowa od seikaczy będą pasować. Sekundowe są inne. Może te linki pomogą:
1) minutowe i godzinowe do seiko/eta
2) sekundowe do eta
Ze wskazówkami od ST jeszcze nie kombinowałem, więc nie wiem.

pozdrawiam
Narfas

hary70
Kulis

#3  Wysłany: 2012-09-30, 19:59   

Wielkie dzięki. To już mi dużo pomogło. Jak ktoś ma jeszcze pomysły to za wszystkie będę wdzięczny. Jeszcze tylko kwestia tarczy.

Odpowiedz do tematu