Pies czy kot?: pies Pomógł: 61 razy Wiek: 44 Dołączył: 20 Lut 2010 Posty: 8913 Skąd: Bełsznica/Lublin
#10 Wysłany: 2010-02-27, 10:28
No tak ta podkładka nie jest najładniejsza za to użyteczna w tej skórze co mam, a styl Delauriana, no cóż. Gość jest klasą sam w sobie, choć rzeczywiście niektóre projekty ma takie że nigdy bym nie pomyślał o takim. Linia cięcia jest słaba bo pasek zrobiony w trzy godziny żeby stwierdzić jak się coś takiego nosi. Poza tym sam nie wiem czym miałbym to wyciąć? Najbardziej skomplikowane urządzenie w moim warsztacie to suwmiarka:) A tak w wycinaniu tego pełen spontan, w następnym na pewno nie zalakieruje boków na czerwono itd itp. wkońcu całe życie się człowiek uczy. W poniedziałek muszę zrobić giro po lumpeksach bo fajne skóry to ja miałem kiedyś teraz mam nową i resztkę dobrej...
No jak dla mnie rowniez przekombinowane jakies te pofalowane...jestem na nie.
No ale ja mam zajawke na klasyczne pasioki wiec nie dziwne ze nie leza mi cos : )
#12 Wysłany: 2010-02-27, 12:55
Ten pofalowany , biore w ciemno super nie wiem dokladnie dlaczego , ale mi sie podobaten oryginalny krój . Brawo Nick
#13 Wysłany: 2010-02-27, 13:17
tez lubie szmatexy .. nigdy nie wiadomo jaka skora sie trafi.
Ostatnio odwiedzilem kilku tapicerow i producentow mebli skorzanych - skora , minus ze miekka i cienizna ~1m, ale prawdziwa wloska skora - jakosc super, kolory dowolne. Wlasnie robie paski ze skor laczonych - normana czarna 3mm laczona z wloska czerwona i szyte czerwona nitka