Pomógł: 3 razy Wiek: 55 Dołączył: 20 Sie 2012 Posty: 489 Skąd: Warszawa + CCCP
#8 Wysłany: 2012-09-15, 07:20
Panowie,
mam już 3 BM, tylko w innych kolorach (biały, pomarańczowy, czarny)
Do kolekcji brakuje mi właśnie niebieskiego BM.
Ale zobaczyłem tego citka, i muszę powiedzieć, że zastanawiam się czy na razie nie odłożyć dopełnienia kolekcji BM.
W citku nie podoba mi się tylko jedna rzecz - bezel, jest niedopracowany i spieprzony
Poza tym bardzo mi się podoba prostota designu oraz bransoleta - sprawia wrażenie sprzetu, który można nosić na każdą okazję, z BM już tak nie jest (przynajmniej takie ja mam doświadczenia).
Ale akurat się z Tomkiem tutaj zgodzę - Mako jest zrobiony BARDZO dobrze. Zresztą, Orient nadal ma swoje linie w Japonii. Citizen przeniósł lwią część produkcji do Chin, a co gorsze - to jest teraz największy producent na świecie. O ile topowe linie trzymają poziom, o tyle te popularne, są taki sobie. Ekonomia skali jest dla nich kluczem do podejmowania decyzji.
Pomógł: 3 razy Wiek: 55 Dołączył: 20 Sie 2012 Posty: 489 Skąd: Warszawa + CCCP
#12 Wysłany: 2012-09-15, 08:22
ALAMO napisał/a:
Ale akurat się z Tomkiem tutaj zgodzę - Mako jest zrobiony BARDZO dobrze. Zresztą, Orient nadal ma swoje linie w Japonii. Citizen przeniósł lwią część produkcji do Chin, a co gorsze - to jest teraz największy producent na świecie. O ile topowe linie trzymają poziom, o tyle te popularne, są taki sobie. Ekonomia skali jest dla nich kluczem do podejmowania decyzji.