#1 Wysłany: 2012-08-31, 21:39 Omega Speedmaster with Gemini IV dial
Poniżej kilka zdjęć mojego składaka. Jak widać, Omegę też da się modować ;p
Bazą była Omega Speedmaster 3570.50, czyli klasyczny Moonwatch. Od samego początku moim celem było zgromadzenie potrzebnych części i przerobienie go odrobinkę
Zakupiłem tarcze z limitowanego modelu Gemini IV. Wersja ta w oryginale, podobała mi się znacznie mniej od efektu jaki miałem osiągnąć. Dodatkowo kupione zostały: stalowy bezel oraz wskazówki z Planet Ocean.
Na koniec zostało złożenie wszystkiego do kupy, czego dokonał jeden z warszawskich zegarmistrzów.
A na poważnie, to oczywiście wszystkie podzespoły Moonwatch`a są bezpiecznie schowane i czekają na ewentualną podmiankę. Jasna sprawa, że się na to nie zanosi
Karol świetny projekt. Stalowy bazel z tarczą Gemini świetnie wyglada, lepiej niż w oryginale. Jak pewnie wiekszość, największy dylemat mam ze wskazówkami. Ale może to kwestia opatrzenia.
Swoją drogą masz jaja! Rozbebeszyć moonwatcha... dla wielu to po prostu nie do pomyślenia.
Graty niech cieszy Cię jak najdłużej.