Pies czy kot?: pies Pomógł: 1 raz Wiek: 52 Dołączył: 07 Lip 2010 Posty: 3992 Skąd: inąd
#1 Wysłany: 2012-08-31, 11:51 Ideał prostoty i czytelności
Który z Waszych zegarków (ale tylko tych posiadanych) uważacie za ideał czytelności, formy i prostoty. Tylko jeden.
Ja miałem różne - piloty, garnitury, chronografy, nurki... I moim faworytem jest jednocześnie mój ulubiony zegarek, który spośród wszystkich moich zegarków najczęściej na ręku gości. Maksymalnie czytelna tarcza, data, którą odczytuję nie zakładając okularów, doskonała widoczność godziny w nocy, jednocześnie prosty i elegancki. IMO kwintesencja zegarka. Ma u mnie dożywocie.
Maksymalnie czytelna tarcza, data, którą odczytuję nie zakładając okularów, doskonała widoczność godziny w nocy, jednocześnie prosty i elegancki. IMO kwintesencja zegarka.
Zgadzam się, zegarek który pasuje praktycznie do każdego stroju, dodatkowo na plus w stosunku do pierwowzoru przekłada się nieco większa średnica (w moim przypadku to plus oczywiście, ktoś inny może mieć zdanie odmienne). Chyba trzeba będzie się szarpnąć - idealne EDC
Powiedzmy, że IMO do garnituru również nie będzie raził jakoś szczególnie (a jeszcze na czarnym stonowanym pasku?). Do sportowej marynarki i koszuli - jak najbardziej, do flanelki - jak najbardziej, jeansy i podkoszulek - jak najbardziej, krótkie spodenki i kolorowy tshirt - jak najbardziej. Oczywiście nie mówię o ubraniu na eventy gdzie obowiązuje "black tie" .
Nie znasz się, teraz do gajera nawet Dżiszoki noszą. Bo to takie trendy...
Faktycznie się nie znam
Ale skoro takie trendy są, żeby taki zegar nosić do garnituru, to się znać nie chcę
A tak w ogóle, to się mnie nawet taki submarynowaty styl podoba.
Mój MQJ to jeden z wygodniejszych zegarków.
Może kiedyś jakiegoś Rolka sobie sprawię, kto wie...?
Pomógł: 90 razy Wiek: 62 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 31014 Skąd: Zielona Góra
#12 Wysłany: 2012-08-31, 12:14
odpowiedź jest baaardzo prosta, ten który aktualnie mam na nadgarstku , wiem że nie spełniam zapodanych kryteriów
#13 Wysłany: 2012-08-31, 12:15
Santino napisał/a:
Pod warunkiem, że są to jeansy i podkoszulek?
No bo chyba nie garnitur?
Między "dżinsami i podkoszulkiem" a "garniturem" jest milion możliwości, Sylwek W tym kontekście stwierdzenie "praktycznie do każdego stroju" jest jak najbardziej uprawnione. Bo pasuje do stroju, w jakim chodzę przez 99.9% czasu. Czyli dżiny w domu i "smart kaziual" w pracy. A do garniaka bym i tak założył suba na pasku bez problemu akurat
_________________ Pupcia rubcia salcesonik, heloł beloł w dupę słonik!
Ostatnio zmieniony przez bEEf 2012-08-31, 12:16, w całości zmieniany 2 razy
Maras68 [Usunięty]
#14 Wysłany: 2012-08-31, 12:16
i w podobnym stylu Parniak Sub, jeden z moich ulubieńców: