Pomógł: 24 razy Dołączył: 05 Maj 2012 Posty: 2866 Skąd: Poznań
#1 Wysłany: 2012-08-30, 21:20 Seiko SNZH57
No dobra, chcę sobie zrobić wreszcie moda FFF.
Tarcza w drodze.
Brakuje bazy, którą ma być SNZH57 (tak, ten "złotawy").
Gdzie kupić?
Krótki risercz:
- na allegro za jakieś 670 razem ze shipem.
- na zatoce tak na szybko znalazłem za 178 baksów, co przy obecnym, zbójeckim kursie dolara na PayPalu wychodzi jakieś 625 zł (a możliwy VAT...)
- Na SkyWatches wersja K1 to 145 USD, a J1 - 175 USD.
http://www.skywatches.com...esult/?q=SNZH57
Czym się różni K1 od J1?
J1 jest zdaje się produkowany w Japonii, warto w tym przypadku za to dopłacać? No i jeszcze nie kupowałem na SkyWatches, więc to byłby eksperyment.
Macie namiary na jakieś tanie SNZH57? Pomysły mi się skończyły, a do Zibiego nie pójdę.
Pomógł: 4 razy Wiek: 47 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 3028 Skąd: z Poznania :)
#2 Wysłany: 2012-08-30, 21:27
Zibi złotego nie miał jeszcze niedawno - ale granatowy też nie głupi jest .
Napisz na Kizi do Fansei'a?
Może ma złotko jakieś w szufladzie
Widzę takie rozwiązania:
- allegro - masz parcie to trudno
- sieć - może się uda bez vatu
- poczekać na używaną okazję na bazarkach tu i tam, i na allegro też
...a resztę zainwestować w fajne paski - bo bracelet zabija jego prawdziwą naturę:
G
PS
Ja od Fansei nóweczkę kupiłem za 525 z odbiorem osobistym a i tak mi było drogo
PS2
....ja bym osobiście tarczę zostawił a zmienił wskazówki na nie-prześwitujące bo to mnie jednak ciut irytuje
Ostatnio zmieniony przez GrzecH 2012-08-30, 21:31, w całości zmieniany 1 raz
Imo jak masz straszne parcie to lepiej kupić na alledrogo niż na zatoce za te pieniądze. Różnica niewielka (10%), a zawsze to z allegro masz krajowe i nie dojdą już żadne niespodziewane koszty.
Jak nie masz to tak jak GrzecH, powiada - szukać, polować. Może akurat się znajdzie.
_________________ "Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
J1 jest zdaje się produkowany w Japonii, warto w tym przypadku za to dopłacać?
Dokładnie tak, temat wielokrotnie wałkowany na forum, imo kompletnie nie warto dopłacać - to tylko napis na tarczy, nie idzie to w parze ze wzrostem jakości...