Witam ma zegarek Chronotac w którym siedzi mechanizm taki jak z replik rolka, jest to mechanizm na załączonym zdjęciu od lewej, zegarek zaczął stawać więc najprawdopodobniej wymaga smarowania zaniosłem go do zegarmistrza lecz on w całej swej przeogromnej wiedzy stwierdził, że mechanizmu nie da się nasmarować i, że ogólnie lipa bo ma plastikowe oldboye, zapewne chodziło mu o plastikowy pierścień centrujący, wkurzyłem się bo owy zegarmajser, to chyba sam jest ten oldboy, nie umieć nasmarować tak prostego mechanizmu toż to woła o pomstę do Boga. Gdzie w pobliżu Warszawy, jest dobry zegarmistrz który temu podoła.
A skąd wy się tak znacie na mechanizmach w podróbach, hę?
Fota jest o ile kojarzę Rudolfa, któren był wszedł w posiadanie takowej drogą bycia obdarowanym
Potem ją upiekł w piekarniku.
#6 Wysłany: 2012-08-30, 11:20
Ok przepraszam chciałem napisać, że ten mechanizm siedzi w podróbach rolka, wracając do mojego pytania gdzie mogę nasmarować owy werk i czy to wykonalne.
Pomógł: 90 razy Wiek: 62 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 31014 Skąd: Zielona Góra
#8 Wysłany: 2012-08-30, 11:25
Wykonalne oczywiście jest, to normalny werk mechaniczny , da się go rozmontować i zmontować, średnio rozgarnięty zegarmistrz bez problemu sobie z nim poradzi.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 392 Skąd: Warszawa
#12 Wysłany: 2012-08-30, 12:16
Spróbuj u pana Janka na Górczewskiej 114
_________________ „Nie, to nasz dyrektor. On tak codziennie, rano i przed południem. Objeżdża biuro. – Ale ten hałas...na czym on jeździ? - Na wrotkach, żeby prędzej. W ten sposób zyskuje 26 i pół minuty dziennie.”
A teraz bez Patka to nie podchodź, Panie
Bo to wiadomo, na codzien pewnie jedzie repetirery,wieczne kalendarze, nooo, chronografy z Glashuette najmniej a nie że "doskonałej jakości szwajcarska ETA" z plastiku