Pomógł: 21 razy Dołączył: 27 Wrz 2010 Posty: 4180 Skąd: mam wiedziec?
#76 Wysłany: 2010-11-12, 16:57
Svedos napisał/a:
Niestety na Tao podrożały i chyba za 350 to se ne vrati.
Mozna czekac i szukac, ale jak sie chce kupic "juz" to ponizej 700Y nie znajdziesz.
Niestety to samo dotyczy wszusykich najladniejszych odmian z beijing factory /ten na 25 rocznice BF z manualnym werkiem/ i z mewy /M198S z niebieska sekunda i luma na wskazowkach i M201S z przetloczeniem "wave" blu sekunda i wskazowkami z luma. Realnie do kupienia tylko powyzej 3000Y wszyskie oferty do 3tys, nawet te 2950Y to podpucha i reklama sklepow stacjonarnych w ktorych mozna kupic te zegarki za ceny producenta tj. ok 3500Y. Nie odpowiadaja nawet na zapytania obslugi yoybuy.
Oczywiscie sa jakies oferty prywatne, niby nowy, zalozony kilka razy itd. ale za np 2900 Y to zadna atrakcja.
Odbiegajac nieco od tematu dostepnosci - potrzebuje jeszcze elegancki, zegarek obowiazkowo z czarna, w miare prosta tarcza /moze byc bez daty/ na galowe okazje - czarny garniak, krawat, mucha, biala koszula, spinki - jasna na wieczorne wyjscia typu jakas gala nie pasuje mi. Najchetniej cos z logiem beijing factory - jednak nie widzialem nic co by mnie zachwycilo. Koperta moze byc lekkie bizancjum ale w stali i bez plastikowych rubinow w koronce /zloto odpada/. Max 43cm srednicy bez koronki, lug to lug max 50mm. Ktos cos podpowie?
Pozdr
strix
Roscosmos [Usunięty]
#77 Wysłany: 2010-11-13, 16:25
No właśnie chyba chinole sondują ''takich jednych'' z polskiego forum coto kupowali zuo na kilogramy....ile są w stanie wydać i podnieśli ceny razy 2. Może jak nikt się nie skusi to cena znowu zmaleje . Przy obecnej cenie wciąż jest to bardzo dobry zegarek ale nie ma już takiej rewelacji i pojawiają się europejskie alternatywy dla zuo oraz mechaniki seiko.
Powiedźcie mi jeszcze jak wy rozróżniacie na taobao czy jest kup teraz czy licytacja. I jak poznac czy sprzedawca to ktos kto ma juz za sobą sporo transakcji. Dla mnie za duży chaos na tym taobao Jeszcze się nie połapałem co jest gdzie chociaż zarejestrowalem sie już na yoybuy.
_________________ Zegarek bez możliwości dokręcania koronką, bez stop sekundy jest jak Flip bez Flapa, jak Man bez Materny, jak żołnierz bez karabinu, jak lizanie loda przez szybę
Ostatnio zmieniony przez kumpel koronki 2012-02-22, 23:02, w całości zmieniany 3 razy
Dzięki Kumotrze za linka.
Ten z małą sekundą na pasku jednak ładniejszy. Tego będę szukał, mimo, że datownika nie ma.
_________________ Zegarek bez możliwości dokręcania koronką, bez stop sekundy jest jak Flip bez Flapa, jak Man bez Materny, jak żołnierz bez karabinu, jak lizanie loda przez szybę
Ostatnio zmieniony przez kumpel koronki 2012-02-23, 11:07, w całości zmieniany 2 razy