Pies czy kot?: pies Pomógł: 66 razy Wiek: 60 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 35127 Skąd: Polska Pd. B
#1 Wysłany: 2012-08-12, 23:17 Sangdo
Dotarl po dlugim oczekiwaniu omegopodobny zegarek Sangdo HK Made (na szczescie)
Pelny rynsztunek w postaci czarnego pudla skoropodobnego, wyscielanego w srodku, szerokiej poduchy, na ktorej zapiety byl zegarek, gwarancje, instrukcje, itp. itd (zdjecia wkrotce).
Ogolne wrazenie - calkiem, calkiem:
- 40 mm bez koronki,
- 20 mm w uszach,
- 12 mm grubosci,
- zakrecana koronka,
- zloty mechanizm automatyczny z opcja dokrecania - oznaczony OM311,
- sygnowana koronka,
- stop-sekunda,
- przeszklony dekiel,
- latwo dopasowywalna bransoleta (troche za lekka i sprawiajaca malo solidne wrazenie, choc na nadgarstku lezy niezle),
- datownik dni tygodnia krzaczasto-angielski, polaczony z oknem dnia miesiaca,
.....
Zadziwiajaco dokladny chod - praktycznie bez odchylki przez pierwsze dwie doby, dokrecanie mile dla ucha, wahnik nieslyszalny... Jestem zadowolony umiarkowanie, choc coraz bardziej i bardziej
W kolejnych postach postaram sie pokazac troche wiecej i wstawic porownawcze zdjecia z innymi, podobnymi rozmiarowo produktami chinskiej mysli zegarkowej.... A teraz...
.
.
.
Pare fotek na szybko:
_________________ Pozdrawiam
Krzysiek/Fazi64
Ostatnio zmieniony przez Fazi 2012-08-12, 23:39, w całości zmieniany 1 raz
Ratler Wściekły I Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Forumowy Pajacyków
Pies czy kot?: pies Pomógł: 36 razy Wiek: 52 Dołączył: 08 Lut 2012 Posty: 15991 Skąd: Zabrze
#2 Wysłany: 2012-08-12, 23:35
Wiem że piszesz z kalkulatora i pal licho ogonki, ale co to jest runsztunek?
Pierwsze wrażenie po obejrzeniu fot - taki w sumie Jaś Sprężynka.
_________________ Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 66 razy Wiek: 60 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 35127 Skąd: Polska Pd. B
#5 Wysłany: 2012-08-12, 23:52
Poprawilem, poprawilem - a co do porownan - troche inny jednak niz JS'y IMHO - foty mi nie wyszly i nie oddaja tego czegos...
.
.
.
Aha - luma polozona na indeksach, grotach wskazowek minutowej i sekundowej, kreseczka na godzinowej i malym punkciku na skraju datownika swieci na zielono, malo intensywnie i krotko...
_________________ Pozdrawiam
Krzysiek/Fazi64
#6 Wysłany: 2012-08-13, 00:05
O, idealna partnerka dla mojego Dżema Bąka do kolejnego odcinka powieści Muszę w końcu napisać
Krzyś, niech się nosi, choć od tych napisów to mnie siódemka dolna rozbolała