#1 Wysłany: 2012-08-01, 08:44 Dostępnosć części do mołni
Zegarmistrz do którego oddałem moją mołnie , przyjął ją ale stwierdził że części do niej już raczej nie można dostać i jeżeli wysiadło cos tam od balansu- co podobno często w nich wysiada bo nie mają zabezpieczenia (mech 3602) - to nie naprawi.
Czy to faktycznie problem zdobyć części do mołni?
_________________ "Zegarki w ręce Ludu"
Ostatnio zmieniony przez Zegklim 2012-08-01, 10:56, w całości zmieniany 1 raz
Tak, zwlaszcza starych. 3603 produkowano jeszcze niedawno, teraz zaczeli je robić Chińczycy. Ale starsze, albo niskie (Iskra,Kristall) są nie do kupienia.
No to kupuj
Zobacz ile kosztują sprawne.
Molnia jeśli jest uszkodzona - to z zasady mówmy o połamanych czopach balansu od upadku. I to jest najbardziej poszukiwany element.
Dzięki Alamo.
A może przy okazji podpowiesz czy do Cornavina Lucha 23 kamienie -damka z plexi zamiast szkła, da się dobrać jakieś szkiełko ewentualnie zlikwidować rysy na tym plastiku?
Ryski zlikwidujesz bez większego problemu. Robię to ze wszystkimi swoimi ruskami.
I jak zawsze odsyłam do forum, ten temat był opisywany również wiele razy.
...niestety Panie i Panowie... za niedługi czas z częściami do błyskawicy tudzież iskierki i kryształka może być jak z K-43, z tym że na k-43 mało kto patrzy więc części nie brak... puki co... Na Ukrainie i w Rosji części w bród... niestety jak się chce tanio... lub inaczej jak coś się pojawi w przyzwoitej cenie to nie należy się dziwić, że zaraz pięćdziesiąt hien zlatuje się do jednego truchła...
Ratler Wściekły I Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Forumowy Pajacyków
Pies czy kot?: pies Pomógł: 36 razy Wiek: 52 Dołączył: 08 Lut 2012 Posty: 15991 Skąd: Zabrze
#11 Wysłany: 2012-08-01, 14:19
Spam napisał/a:
części nie brak... puki co... Na Ukrainie i w Rosji części w bród...
Zabawie się w Faziego
póki, póki, póki
_________________ Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
Spam [Usunięty]
#12 Wysłany: 2012-08-01, 19:31
Polska język trudna język
Jacek. Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Sfermentowanego.
Pomógł: 99 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 15379 Skąd: że by...
#13 Wysłany: 2012-08-01, 20:01
ciniol napisał/a:
Zabawie się w Faziego
Zabawię, zabawię, zabawię
Gboo.
Ratler Wściekły I Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Forumowy Pajacyków
Pies czy kot?: pies Pomógł: 36 razy Wiek: 52 Dołączył: 08 Lut 2012 Posty: 15991 Skąd: Zabrze
#14 Wysłany: 2012-08-01, 22:03
no heloł, to miałom być dla Faziego, jak zawita koło półmocy.
_________________ Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
Jacek. Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Sfermentowanego.
Pomógł: 99 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 15379 Skąd: że by...
#15 Wysłany: 2012-08-01, 22:09
Znowu ten Fazi: nawet byk w piśmie dla niego. Foch !