Pacjent: Seiko Lord Matic
Mechanizm: 5606A
Data produkcji : Sierpień 1973
W katalogu z 1974 kosztował 15tyś jenów
To lecimy , najpierw oględziny:
Ze wstępnych oględzin wynika że czeka nas trochę rzeźby
To najpierw szkiełko
Powinienem zacząć od 400 a skończyć na 3500 , póki co tego 3500 nie mam na stanie
Teraz czas na kopertę , pierścień umiejscowiony przy szkiełku i koronkę
Kopertę potraktowałem 800>1000>1500>2000>2500(na zdjęciach powyżej koperta po zaaplikowaniu P2500)
Do polerki stali/chromu używam twardej końcówki którą mocuję się w wiertarce i pasty polerskiej firmy AutoSol
Natomiast do polerki szkiełka użyłem miękkiej końcówki którą mocuje się w szlifierce kątowej , ja natomiast dałem nagwintowany pręt i mocuje sobie ją w wiertarce
Po polerce wszystko wygląda tak:
A tak w całości to wygląda
I chyba tyle
Maxio , dzięki za manuala
Ostatnio zmieniony przez Szymek 2012-07-30, 14:51, w całości zmieniany 1 raz
Szymek fajnie wyszło, gratki. Ja do końcowego polerowania szkieł używam papieru nr 4000 a finiszuję na na specjalnym papierze polerskim coś a'la drobniutki filc pomieszany z zamszem, nie wiem co to dokładnie za materiał, na to polewam rozcieńczony tlenek cynku.
...Szymek, i mówiłem że gupiś - bardzo fajnie wyszło, jeżeli manual się przydał, tym bardziej się cieszę. Dobra robota.
Mogłem się bardziej postarać , ale dzięki jeszcze raz za manuala
grizly napisał/a:
Szymek fajnie wyszło, gratki. Ja do końcowego polerowania szkieł używam papieru nr 4000 a finiszuję na na specjalnym papierze polerskim coś a'la drobniutki filc pomieszany z zamszem, nie wiem co to dokładnie za materiał, na to polewam rozcieńczony tlenek cynku.
A to ciekawostka , mógłbym prosić Cię o fotkę tego filcu?
Powiem Ci , że masz ciekawy patent na polerkę szkiełek