#1 Wysłany: 2012-07-27, 07:16 Zna ktoś firmę Orion
Koledzy, kilka lat temu kupiłem na aledrogo zegarek Orion Skeleton. Cena był niska ok. 200zł a zegarek całkiem ładny. Automat z mechanizmem skeleton. Koperta pokryta Palladem.
Sprzedałem go za taką samą cenę jak kupiłem. Kolega jednak ma go do dzisiaj i jest zadowolony.
Niestety nie widzę w ogóle żadnych zegarków takiej firmy rosyjskiej na aukcjach.
Czy znacie takiego producenta czy ta firma to była chwilówka - robiąca coś na zasadzie montażu pod swoim logo?
Pytam bo taka firma chcąc zdobyć rynek, potrafi wypuścić dobre zegarki za niską cenę.
_________________ "Zegarki w ręce Ludu"
Ostatnio zmieniony przez Zegklim 2012-07-27, 07:18, w całości zmieniany 1 raz
To wyprodukowane w Chinach zegarki średniej jakości. Używają gotowych wzorów producenta. Mają jakieś powiązania z Wostokiem, lub też produkują w tych samych zakładach co Wostok - ponieważ część podzespołów jest taka sama (koperty np.)
Te szkieletory niektóre można kupic obrandowane innymi markami na Ebay za 20 dolców.
Chodzi, cieszy, to najważniejsze
A teraz nie mam zamiaru skeletona kupować. Ale zegarek z werkiem Poljota i kopertą wostoka za cenę np:50% w porównaniu z oryginałem - to bym na co dzień sobie kupił.
Ponadto widzę jakieś modele o nazwach Sława, Zaria ?