znajdziecie niżej w tekście kalkulator "idealny grek" - stworzony wg greckich wytycznych odnośnie proporcji ciała. A wszystko obliczane na podstawie obwodu nadgarstka.
Tak wątłego nadgarstka to chyba nikt tutaj nie ma! Na 16,5 cm to 43 mm leży "nie-za-bardzo", a coś większego to już po prostu nie leży Dobrze, że jeszcze nie wszyscy producenci oferują rozmiary od 42 mm w górę
Właśnie zagłosowałem i widzę na wynikach sondy, że jednak jest Nas już 4 (słownie czterech!)
CornCobbMan Właściciel Pola Ryżowego porwany obłędem...
Ja mam 16,5-17,0 ale uważam że Chronometer (43mm) całkiem nieźle leży.
W sumie to kwestia gustu, a przede wszystkim osobistego komfortu. Mnie całkiem nieźle leżą 38 mm
Śrenica jest, moim oczywiście zdaniem, OSTATNIM kryterium oceny ...
Samson ma 40 mm bez koronki - z koronką 44 mm. Leży GORZEJ niż Parnis Chronometr który ma 43 mm, z koronką 46.
Są zupełnie inaczej wyprofilowane.
kajot04 [Usunięty]
#72 Wysłany: 2010-02-06, 16:59
szeryf napisał:
Tak wątłego nadgarstka to chyba nikt tutaj nie ma! Na 16,5 cm to 43 mm leży "nie-za-bardzo", a coś większego to już po prostu nie leży Dobrze, że jeszcze nie wszyscy producenci oferują rozmiary od 42 mm w górę
mam szczupła rękę, nie tylko nadgarstek - bo to czasem jest tak ze nadgarstek 17-cie ale łapa równo rośnie w górę, ja mam 16,5-17 i z ośmiu zegarków najmniejszy ma 43mm. Big Data Pilot Adriaticy miał 42 ale był wielki w uszach i kwadratowy, czasem jednak te 42 wygląda mizernie - Certiny nie kupiłem tylko dlatego, że wydawała mi się śmiesznie mała (42,5) jak mierzyłem - pasował mi Atlantic Worldmaster (46 ) czy Edox (45) . Wiec to chyba kwestia przyzwyczajenia "optycznego" , oraz budowy nie tylko nadgarstka ale też budowy ręki i samego zegarka.
Ja muszę mieć "kawał" zegarka co wcale nie oznacza bydlastego divera - co widać poniżej -
przykładowo ta Adria ma 46 mm !!
a ta Adriatica Pilot Big data ma tylko! 42 mm
Blaz [Usunięty]
#73 Wysłany: 2010-02-07, 22:29
Kajot, oprócz tego, że się z Tobą zgadzam, to powiem Ci, że zdjęcia ekstraklasa.
kurcze nie mieszczę się wymiarowo w ankiecie
hehe nadgarstek 14 cm , ale ale już moja kostka to 20 cm
to zegarek formułowy będę nosiła na kostce , a co