Pomógł: 63 razy Dołączył: 17 Lut 2011 Posty: 2951 Skąd: Z trasy
#62 Wysłany: 2012-07-07, 16:20
Fazi napisał/a:
Marcin - przerazila mnie informacja jaka umiesciles w stopce
Sorry, ale znudziło mi się ciągłe odpisywanie w stylu" Przepraszam, ale nie zajmę sie pańskim zegarkiem czy zegarkami ponieważ ...i tu nie mam zamiaru sie tłumaczyć"Od napraw zegarków są ZEGARMISTRZOWIE i basta!
#65 Wysłany: 2012-07-07, 16:31
Jacku, ale jaki talent, przeciez ja nie robie jakiś nie stworzonych rzeczy.Wytoczenie ośki balansowej,zrobienie klucza czy remontuarowego czy do kluczykowaca, zrobienie /przerobienie koperty pod werk, zrobienie wychwytu to sa rzeczy które to sie na pierwszym i drugim roku w ZSZ robiło*.
* do pierszej połowy lat 50-tych.
Takie rzeczy (pomijajac zwykłe wymieniastwo części i podstawowe pierduty jak czysczenie i smarowanie) to powinien średnioogarniety macherpo szkole serwisowej* robić tylko że jak bardziej oplaca sie wymieniać baterie i paski to efekt jest jaki jest.
* nowoczesny proradziecki program nauczania praktycznego ZSZ po pierwszej połowie lat 50-tych XXw .
[ Dodano: 2012-07-07, 17:35 ]
Pan z pracy napisał/a:
No przecie walczy mężnie, choć na wpół zakopany żywcem
Zaraz dostaniesz następną setkę, to inaczej zaśpiewasz
kaido2 napisał/a:
* nowoczesny proradziecki program nauczania praktycznego ZSZ po pierwszej połowie lat 50-tych XXw .
Bo do nich, wbrew temu co niektórzy uważają, też docierało że we wdrożonym zautomatyzowaym procesie technologicznym wyprodukowanie gotowej części kosztuje 100x mniej, niż jej dorobienie.
#67 Wysłany: 2012-07-07, 17:08
ALAMO napisał/a:
Zaraz dostaniesz następną setkę, to inaczej zaśpiewasz
koko koko, spoko spoko, przaziłem się wysoko,,,,,,,,,,
ąż zarzuciło mnie na pancerz,
gdzie furgam nóżkami, niczym wysokopoprzeczkowy tancerz*.
* taki tancerz co popierdziela połamany taniec i mu wysokie kłody rzucajom pod nogi.
[ Dodano: 2012-07-07, 18:14 ]
Cytat:
Bo do nich, wbrew temu co niektórzy uważają, też docierało że we wdrożonym zautomatyzowaym procesie technologicznym wyprodukowanie gotowej części kosztuje 100x mniej, niż jej dorobienie.
Dokładnie, po co sie ścierać jak i tak maszyna napierdziela non toper, a wyłaczenie jej też kosztuje i to drożej jak kombinacje w dorabiacje i składania z proszku w podzespół.Jak dodać jeszcze edukacje to to są napewno wieksze koszta jak produkcja sewisantówskładaczywymieniaczy:D
[ Dodano: 2012-07-07, 18:15 ]
Tylko ja durny się w takie choce kloce dorabiane bawie. czas zmienic styl życia i zalożyć hawajska koszule z malowanym krawatem.
#69 Wysłany: 2012-07-07, 18:00
Krzychu , chyba masz racje, to urzadzenie:
Mogło by mocno przyspieszyc przerabianie werków gdzie po każdym przemontowanym i przeglądnietym oddawane by było x dmuchnięć w to magiczne urzadzenie celem rozładowania złych mocy.Jak narazie radze sobioe wten sposób że po przemaglowanym werku wchłaniam x złotego trunku na procentach gdzie przy 20 tu robionych werkach schodzi min skrzynka no i moga trafiac sie niedoróby takżepoproszenafirmę takowe urzadzenie bo wyjdzie ekonomiczniej a i mniej zniszczeń w mieniu zakladowym będzie
[ Dodano: 2012-07-07, 19:01 ]
Acha, obrazek wziełem z tej aukcji:
Pies czy kot?: pies Pomógł: 66 razy Wiek: 60 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 35133 Skąd: Polska Pd. B
#74 Wysłany: 2012-07-07, 22:42
kaido2 napisał/a:
Fazi napisał/a:
Marcin - przerazila mnie informacja jaka umiesciles w stopce
Sorry, ale znudziło mi się ciągłe odpisywanie w stylu" Przepraszam, ale nie zajmę sie pańskim zegarkiem czy zegarkami ponieważ ...i tu nie mam zamiaru sie tłumaczyć"Od napraw zegarków są ZEGARMISTRZOWIE i basta!
No ale to prawo chyba nie dziala wstecz
_________________ Pozdrawiam
Krzysiek/Fazi64