gratuluję nietuzinkowego zegarka! - warto byłoby przywrócić go do stanu jak najbardziej zbliżonego do oryginału! Oczywiście tarczy bym nie ruszał
entwistle100 [Usunięty]
#3 Wysłany: 2010-01-30, 14:40
W zegarku denerwuje mnie tylko przymatowione mineralne/kryształowe? wypukłe szkiełko ze szlifowanym kantem. Jest oryginalne i nie chciał bym go zmieniać na plastik, niestety z ewentualną polerką jest problem. Zegarek można docenic dopiero mając go w ręce, wszystko jest dopracowane że hej, koronka zakręcana oczywiście, po odkręceniu nie ma luzów tylko delikatnie sprężynuje. A jej umiejscowienie dodatkowo dodaje klimatu. Dla mnie jest to zegarek na stałe
Pomógł: 90 razy Wiek: 62 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 31014 Skąd: Zielona Góra
#6 Wysłany: 2010-01-30, 14:55
Fajny nurek
entwistle100 [Usunięty]
#7 Wysłany: 2010-01-30, 15:00
Znalazłem identyczny model już po renowacji w serwisie Zenitha w Szwajcarii, facet napisał że dostał nową tarczę, szkiełko i elementy mechanizmu. Zapłacił jak za zboże niestety! Efekt renowacji jest rewelacyjny i chciałbym się do niego choćby zbliżyć, niestety szkiełko już zwykłe.
Pomógł: 112 razy Wiek: 47 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 37156 Skąd: Bone China
#14 Wysłany: 2010-01-31, 14:31
Super ten vintage diver !
Jak obierzesz aparat to zrobm mu lepsze foty, z checia poogladam
Zazdraszczam
entwistle100 [Usunięty]
#15 Wysłany: 2010-02-01, 11:36
Może fotki nie najlepsze ale moim słoikiem lepszych nie zrobię. Koperta ma 38 na 44mm wiec nie jest gigantyczna ale też nie najmniejsza, pierścień wokół szkiełka jest zapewne odkręcany. Fajnym uzupełnieniem jest ażurowa firmowa bransoleta z fajnym dużym sygnowanym zapięciem. Dekla nie odkręcałem bo jest mocno dokręcony a zamiast uszczelki jest jeszcze bitum a nie chcę go masakrować. Mechanizm widziałem raz i mi to wystarczy Jest jak nowy, umocowany do koperty na pierścieniu z jakiegoś tworzywa. Tylko to szkiełko, jak by je trochę przeszlifować to zegarek by trochę przejrzał.