Pies czy kot?: kot
#63 Wysłany: 2012-05-28, 20:38
Zadam pytanie ignoranta Czy te gniazda kamieni da się wyjąć z mostka? Może lepiej by wyglądało, gdyby one były nadal stalowe, no i kamienie byłyby bardziej widoczne?
Pies czy kot?: kot
Wiek: 38 Dołączył: 11 Mar 2010 Posty: 2964 Skąd: Sosnowiec
#67 Wysłany: 2012-06-07, 12:44
Na wstępie zaznaczę, ze post który piszę jest moim ostatniom postem na tym Forum. Dlaczego? Proste. Ostatnimi czasy zostałem tu kilka razy publicznie wyśmiany, zeby nie powiedzieć wyszydzony, oraz ostatnio bezmyślnie zaatakowany za przedstawiane poglądy, na co sobie nie mogę pozwolić, bo szkoda zdrowia. Ponieważ próby zmiany tego stanu rzeczy nic nie dały, żegnam was, niestety. Z zalem, bo nie ukrywam, ze "Pólnocna Granica" wciąz pozostaje miłym i przyjaznym miejscem, głównie dlatego, ze co niektórzy tam jeszcze się nie udzielają. Starałem się - naprawdę. Skoro nie wolno mi się wypowiadać w Warsztacie czy manufakturze, to stamtąd uciekłem. Ale skoro nie wolno mi twierdzić, że Parnis to tanie, takie sobie zegarki, że nie lubię, gdy marki jak Ingersoll przejmuja Chińczycy i chwalą się "tradycją", że ST-25 to nie jest najlepszy mechanizm świata i ze Szwajcarzy też umieją robić zegarki, to cóż - żegnam. Na innych forach (WUS na przykład) widać, ze da się pomylić wahnik z balansem i zostać kulturalnie i grzecznie sprostowanym, w ramach poważnej dyskusji.
Tu kiedyś też tak było... kiedyś.
Dzięki zatem wszystkim, z którymi dyskutowało się w miłej i kulturalnej atmosferze, bez ataków i psucia ludziom krwi co chwila. Wizyty na Forum mają być przyjemnością, miłym przerywnikiem w trudach codziennego zycia, a ostatnio strach posta napisać tu i tam, żeby się nie nasłuchać, często zupenie bez sensu zresztą.
Takze do zobaczenia na innych forach. Jeszcze raz dzięki!
Cezar Klon Ryżowego Długiego Marszu MARUDA i MENDZIARZ
W wielkich społecznościach zawsze się ktoś trafi o innych poglądach...
Zdarza się gorszy lub lepszy dzień...
Ale myślę, że czasem trzeba przejść nad tym do porządku, przymrużyć oko i robić dalej swoje
W sumie życie nie jest takie złe
Blaz [Usunięty]
#69 Wysłany: 2012-06-07, 12:52
pmwas napisał/a:
Skoro nie wolno mi się wypowiadać w Warsztacie czy manufakturze, to stamtąd uciekłem.
Ktoś ci zabronił? Bo pierwszy raz o tym słyszę.
Cytat:
Ale skoro nie wolno mi twierdzić, że Parnis to tanie, takie sobie zegarki, że nie lubię, gdy marki jak Ingersoll przejmuja Chińczycy i chwalą się "tradycją", że ST-25 to nie jest najlepszy mechanizm świata i ze Szwajcarzy też umieją robić zegarki, to cóż - żegnam.
A moja prawda jest mojsza niż twojsza.
Odetchnij trochę, odpręż się. I decyzję podejmij na spokojnie.
Ostatnio zmieniony przez Blaz 2012-06-07, 13:00, w całości zmieniany 1 raz
#70 Wysłany: 2012-06-07, 13:00
pmwas napisał/a:
Ale skoro nie wolno mi twierdzić, że Parnis to tanie, takie sobie zegarki, że nie lubię, gdy marki jak Ingersoll przejmuja Chińczycy i chwalą się "tradycją", że ST-25 to nie jest najlepszy mechanizm świata i ze Szwajcarzy też umieją robić zegarki, to cóż - żegnam.
Hmm, to dość dziwne, co piszesz, bo ja mam dość podobne poglądy i nawet jestem tu modem, a nie czuję się dyskryminowany. Może po prostu więcej asertywności i mniej na poważnie brać pewne sprawy?
pmwas - decyzja jest Twoja, ale imo Tobie też przydałoby się troszeczkę dystansu do całej sytuacji i poluzowania pośladów. To, że ktoś nie zgadza się z Twoim zdaniem, nie oznacza, że musisz się obrażać na cały świat i całe forum. Na pewno jest wielu którzy zgadzają się z Tobą
pmwas, - zawsze mi szkoda jak forum traci kolejnego użytkownika. W społeczności czasem tak jest, że ktoś ma inne zdanie i stara się je mocno "narzucać". Warto przemyśleć na spokojnie taką decyzję i chyba się tym aż tak nie przejmować co inni piszą.
Jacek. Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Sfermentowanego.
#73 Wysłany: 2012-06-07, 15:46
pmwas napisał/a:
(...) Skoro nie wolno mi się wypowiadać w Warsztacie czy manufakturze, to stamtąd uciekłem. Ale skoro nie wolno mi twierdzić, że Parnis to tanie, takie sobie zegarki, że nie lubię, gdy marki jak Ingersoll przejmuja Chińczycy i chwalą się "tradycją", że ST-25 to nie jest najlepszy mechanizm świata i ze Szwajcarzy też umieją robić zegarki, to cóż - żegnam. (...)
Niby dlaczego nie wolno? Przecież bardzo wielu (w tym np ja) też tak twierdzi. A że kumotres przywykli do bezceremonialnego skakania sobie na głowę - koloryt lokalny i tyle. Tak na prawdę te tematy nie są proste i do skwitowania metodą "prawda - fałsz", i nawet Kaido to przyzna bez podduszania.
A niepowodzenia w dyskusjach - może za słabo się stawiałeś, może oponent ma rację - to też się zdarza (mi dość często). To tylko forrum; popatrz na zielone, zbierz cierpliwość i walcz.
Gburek.
Blaz [Usunięty]
#74 Wysłany: 2012-06-07, 15:51
Ale z tą "tradycją" to popłynąłeś jednak Pmwas. Jakoś ci jednak to podpieranie się tradycją nie przeszkadza u Stowy, Precisty, setkach wręcz reaktywowanych lub wykupionych marek, prawda?
Nie ma na świecie stuprocentowo czarnych lub białych sytuacji. Nie ma. Im człowiek szybciej sobie zda z tego sprawę i z pokorą to przyjmie, tym zdrowszy będzie. I na ciele, i na duszy.
Jacek. Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Sfermentowanego.
#75 Wysłany: 2012-06-07, 16:13
Blaz napisał/a:
(...) podpieranie się tradycją nie przeszkadza u Stowy, Precisty, setkach wręcz reaktywowanych lub wykupionych marek, prawda?
Nie ma na świecie stuprocentowo czarnych lub białych sytuacji. Nie ma. Im człowiek szybciej sobie zda z tego sprawę i z pokorą to przyjmie, tym zdrowszy będzie. I na ciele, i na duszy.
Ano tak. Jak byłem młody, miewałem niepokoje moralne nad "markam" typu Atlantic, Delbana i setki innych: jak to jest, że firmują zegarek swoją nazwą, a nigdy nie wyprodukowały mechanizmu.
IMO ten kłopot z Chinami to tylko dyskomfort Polaka, lekceważonego i kopanego, ale dumnie postrzegającego cały Wschód z pozycji Imperium.