Pies czy kot?: pies Pomógł: 1 raz Wiek: 47 Dołączył: 16 Kwi 2010 Posty: 456 Skąd: POZnan*
#1 Wysłany: 2012-05-16, 23:10 Mołnia
Panowie,
tak wiele prezentujecie ciekawych projektów modów opartych o mechanizmy kieszonkowe Mołnia, że aż zapragnąłem mieć swoją sztukę także.
W związku z tym, że nie mam żadnego doświadczenia z tymi mechanizmami a poszukiwania będą odbywały się na wielu polach proszę Was o pewne wskazówki:
1. czy praktycznie każda kieszonka Mołnia nadaje się do wykorzystania jako dawca dla moda?
2. mechanizmy mogą być w różnym stanie, jak wygląda dostępność części oraz znajomość tych mechanizmów u majstrów? Czy można brać nawet uszkodzone mechanizmy?
3. w jakich przedziałach kwotowych chodzą kieszonki Mołnia? Innymi słowy jakie ceny można uznać za zbyt wysokie?
1. Poza kwarcowymi i budzikami - raczej tak.
2. Często zdarzają się w sprzedaży egzemplarze z uszkodzonym balansem - nie warto (IMO) takich brać
3. Różnych, nawet i ok. 200 zł. Czasy, kiedy sprawne kupowało się po 30 zł już chyba minęły...
Gdyby ktoś chciał http://allegro.pl/chasy-molniya-i2355245121.html Mołnia według opisu na chodzie.
Kobieta się nazywa Liudmila Polianska. Brałem u niej kilka zegarków z aukro jak i korumpowałem poza, więc strachu nie ma. Za przesyłkę bierze 10 $. Opłata bankowa 23 złote przy wysyłce za pośrednictwem Western Union. Razem wyjdzie jakieś 150PLN +/- 10
Pomógł: 19 razy Wiek: 56 Dołączył: 13 Lut 2011 Posty: 6105 Skąd: W.
#6 Wysłany: 2012-05-17, 19:57
Santino napisał/a:
1. Poza kwarcowymi i budzikami - raczej tak.
2. Często zdarzają się w sprzedaży egzemplarze z uszkodzonym balansem - nie warto (IMO) takich brać
3. Różnych, nawet i ok. 200 zł. Czasy, kiedy sprawne kupowało się po 30 zł już chyba minęły...
Co do pkt. 1 - zgoda
Co do pkt. 2 - niekoniecznie, można w dobrej (niskiej, baaardzo niskiej) cenie kupić taką z uszkodzonym balansem oraz w dobrej (niskiej, baaardzo niskiej) cenie jakąś zdekompletowaną z dobrym balansem. Z dwóch złożyć jedną działającą. To dla tych, którym nie bardzo się spieszy
Co do pkt. 3 - Te czasy jeszcze nie minęły ! Może nie po 30 zł, ale przy odrobinie cierpliwości za 50 zł można coś ciekawego wyrwać. Niekoniecznie na Alle, choć i tu się zdarza (jak mnie ostatnio ). Jest kilka bliźniaczych niedocenianych serwisów aukcyjnych, np. aukro.cz czy aukro.ua, ale tu trzeba liczyć się z ryzykiem tego co w efekcie tak naprawdę dostaniemy. Zdarza się, że opis i fotki dotyczą zupełnie innego werku/zegarka niż ten który przynosi listonosz. Mnie tak raz trafiło, ale cóż... no risk - no fun Z kolei innym razem kupując starego ruska dostałem gratis w prezencie, w pełni sprawną Mołnię z pięknymi szlifami. Tylko tarcza była bardzo sfatygowana. Generalnie bilans na zero
_________________ The future will start tomorrow, not today.
Spam, 150 zł to już nie taka okazja. Za tyle na alle też się trafiają.
Yaku - z tym składaniem, to masz rację, ale... Ja nie widziałem jeszcze szrota ze sprawnym balansem.
A zdaje się, że balans z 3601 nie jest wymienny z 3602 ?
#8 Wysłany: 2012-05-17, 20:06
Spam napisał/a:
Gdyby ktoś chciał http://allegro.pl/chasy-molniya-i2355245121.html Mołnia według opisu na chodzie.
Kobieta się nazywa Liudmila Polianska. Brałem u niej kilka zegarków z aukro jak i korumpowałem poza, więc strachu nie ma. Za przesyłkę bierze 10 $. Opłata bankowa 23 złote przy wysyłce za pośrednictwem Western Union. Razem wyjdzie jakieś 150PLN +/- 10
Potwierdzam !
Sprawdzony sprzedawca.
Na molotok.ru i aukro.ua.
Występuje pod nickami: мотылек007 i багира007.
Więcej kupujesz - masz taniej
Kilka transakcji przeprowadziłem, żadnych problemów.
Spam, 150 zł to już nie taka okazja. Za tyle na alle też się trafiają
Okazja, nie okazja, ale czasem za ładny zegar warto MSZ przepłacić. Wszakże o zamiłowanie do czasowskazywaczy chodzi. przynajmniej w moim i nie tylko przypadku. Gdybym ja osobiście patrzył na względy ekonomiczne to bym tu z wami nie siedział
#10 Wysłany: 2012-05-17, 20:14
Santino napisał/a:
Spam, 150 zł to już nie taka okazja. Za tyle na alle też się trafiają.
Yaku - z tym składaniem, to masz rację, ale... Ja nie widziałem jeszcze szrota ze sprawnym balansem.
A zdaje się, że balans z 3601 nie jest wymienny z 3602 ?
Tak, balans chyba nie jest wymienny. Ale jeśli komuś się nie spieszy to znajdzie zdekompletowaną czy mocno styraną 3602 ze sprawnym balansem.
Ja ostatnio kupiłem tę Mołnię: http://allegro.pl/molnia-...2285136745.html
Wszystko w opisie. Kupiona jako uszkodzona
Okazało się, że wałek siedział sobie w środku. Wystarczyło nakręcić koronkę i śmiga jak ta lala
[ Dodano: 2012-05-17, 21:21 ]
Spam napisał/a:
... багира007 to inny sprzedawca ale też sprawdzony. a motylek007 to manchassuper
a багира007 to z tego co pamiętam слава филькин
To poniżej, to cytat z korespondencji mailowej z Ludmiłą P.
Jak chcesz to i numer telefonu mogę Ci podać
Cytat:
С уважением, Людмила (Аукро - багира007, одуванчик111, мотылек007; Молоток – Афродита007)
...aż tak bardzo to ja się nie znam ładnie się błyszczy to linkuje... a jak ktoś zainteresowany to i może się skusi
[ Dodano: 2012-05-17, 21:39 ]
Yakovlev napisał/a:
Cytat:
С уважением, Людмила (Аукро - багира007, одуванчик111, мотылек007; Молоток – Афродита007)
...to jest dopiero bogata osobowość inna sprawa że kupowałem u jakiegoś багира, ale jedno "0" miej czy więcej robi wielką różnicę i to pewnie to... jedno jest pewne... jak kobieta sie przedstawia Liudmila Polianska to można iść jak w dym i korumpować... korumpować...
#14 Wysłany: 2012-05-17, 21:03
Santino, masz na myśli tę po prawej ?
Wkładana do większości tych "tańszych" dzisiejszych zegarków pochodzących z Rosji, Ukrainy i Białorusi, szumnie opisywanych, że są na 3602. Oczywiście z pełnym deklem, bo i chwalić nie ma się czym
Kto wie czy w kiziowym MC takie cudo nie siedzi ?