#1 Wysłany: 2010-01-24, 14:25 Parnis 43mm Power Reserve
Niesiony zdjęciami i opisami Blaza nabyłem jakiś czas temu poniższe cudo.
Kilka podstawowych danych - pewnie są doskonale znane, ale dla porządku:
Mechanizm - automat z rezerwą chodu
Wskaźnik rezerwy chodu - na 5:00
Data - na 3:00 (przycisk zmiany daty na kopercie - na 8:00)
Tarcza sekundowa - na 9:00
Koperta - średnica 43 mm bez koronki.
Rodzaj koperty - polerowana stal AISI 316L.
Tarcza - biała z niebieskimi numerami.
Wskazówki - niebieskie.
Dekiel - przezroczyste szkło mineralne.
Pasek- 22mm czarny pasek z oryginalnej smoczej skóry.
Klamra - 18mm szczotkowana stal, którą należy wyrzucić razem z paskiem
Muszę dodać, że Blaz (mimo, iż osobiście się nie znamy) ma przechlapane u mojej małżonki. Z prostej przyczyny - "przez" Nadszyszkownika nabyłem już cztery czasomierze i teraz "marnuję czas" na robienie im fot, zamiast robić ciekawe powiększenia na ściany do naszego nowego lokum.
Jestem przekonany, że nasza droga Władza uniesie ciężar tej odpowiedzialności
Nic to, nie marnujmy więcej czasu i przejdźmy do konkretów...
Zupełnie się nie znam na werkach i nie wiem co w nich istotne do pokazania, więc takie ujęcie deklowe:
Ze wszystkim moich Chińczyków, ten budzi najwięcej pozytywnych reakcji u znajomych (zupełnie niezorientowanych w tematach zegarkowych).
Najlepszą rekomendacją niech będzie fakt, że jeden z nich sam chce nabyć takowego białasa, w czym z chęcią mu pomogę
Mnie samego drażni czarna tarcza daty i chciałbym ją wymienić na białą (tylko ciągle nie wiem jak ).
Ostatnio zmieniony przez bow 2010-02-14, 11:41, w całości zmieniany 1 raz
#2 Wysłany: 2010-01-24, 14:37 Re: Parnis 43mm Power Reserve
bow napisał:
Mnie samego drażni czarna tarcza daty i chciałbym ją wymienić na białą
...i zgodzę się z Tobą w 100%.
...ktoś z forumowiczów ma jakiegoś Parniego chyba z białą datą na czarnej tarczy. Zamieńcie się mechanizmami o będzie git http://img36.imageshack.us/i/oczkox.gif/
Widać składane są jak leci ja mam czarnego z czarną datą!
Blaz [Usunięty]
#8 Wysłany: 2010-01-24, 23:41
Ano dokładnie, tylko że tak jakoś miło moje ego zostało połechtane. Wysłałem koledze Bow PW z wyjaśnieniem pomyłki, ale jak to ostatnio z PW bywa, pewnie nie dotarło.
Tym razem przechlapane ma Krzychu/Fazi, jako największy znany mi miłośnik szaraków
A oto i przyczyna.
Przyznaję, że miałem również pomysł aby rodzina była w komplecie, tyle, że szarak bardziej mi się podoba niż czarniak, a nie spotkałem tarczy z białymi indeksami i wskazówkami. Zostaną więc sobie dwie sierotki
Nie udało mi się wyciągnąć szarości z tarczy - pozostaje Wam uwierzyć na słowo
Na białym tle coś mi foty nie wychodzą. Muszę nabyć szare tło (czyli szary karton
Ostatnio zmieniony przez bow 2010-02-14, 11:47, w całości zmieniany 1 raz