Ten projekt, który pokazałeś poszedł do druku.
Okazało się, że niebieskie elementy są zbyt małe, a w ogóle źle pomierzyłem widoczną część tarczy - indeksy godzinowe musiałem przenieść do wewnątrz koła indeksów minutowych. Przez co stracił sens czarny okrąg.
Militarna tarcza byłaby takim klasycznym uzupełnieniem tej koperty. Ale:
1. jest wiele takich zegarków
2. nie miałem skąd wziąć odpowiednich wskazówek, żeby pasowały do Mołni, były odpowiedniej długości i jeszcze pasowały do militarnej tarczy.
Jak Osoba myśli, że to wszystko jest takie proste, to się Osoba myli
czy ta tarcza jest niedokładnie wykonana?? czy to paproszki na szkle (głownie widać to przy indeksach 8, 11, czerwone coś obok 12, w subtarczce sekundowej przy 45) mnie się tarcza podoba, szczególnie kolor (kiedyś nawet wymieniliśmy PW - o czymś takim myślałem w projekcie molnii), ale w prostszej kopercie chyba faktycznie byłoby ładniej
_________________ YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
Ratler Wściekły I Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Forumowy Pajacyków
Pies czy kot?: pies Pomógł: 36 razy Wiek: 52 Dołączył: 08 Lut 2012 Posty: 15991 Skąd: Zabrze
#116 Wysłany: 2012-05-07, 18:02
a mi się tam podoba
może jedynie zrezygnowałbym z cyfr arabskich na subtarczce ale dla mnie więcej niż ok
jak ci reszta przyjaciół forumowych ( a przyjaciel, to jak mawia król Julian wróg który się jeszcze nie ujawnił ) obrzydzi zegar to go przygarnę
poważnie, jak nie walniesz ceny strojnej to pogadamy
_________________ Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
Szataniasty i inni - wiecie kuledzy gdzie można kupić komplet wskazówek brequetowskich (najlepiej barwionych termicznie), które podpasowałyby do Mołni 3601? Rzućcie proszę jakimś linkiem
prezesso Klon Kierownika Pola Ryżowego street's disciple
Pomógł: 70 razy Wiek: 45 Dołączył: 17 Maj 2010 Posty: 13441 Skąd: Łódź
prezesso Klon Kierownika Pola Ryżowego street's disciple
Pomógł: 70 razy Wiek: 45 Dołączył: 17 Maj 2010 Posty: 13441 Skąd: Łódź
#120 Wysłany: 2012-05-17, 12:48
ale nie było mowy o majfrendowych kopertach... takie po prostu znalazłem.
Poza tym, na jego stronie jest też dużo ciekawych kopert, łącznie z piaskowanymi.
Ewentualnie można spróbować zagiąć koniec jak w oryginale w mołni.
_________________ Skate or die!
Ostatnio zmieniony przez prezesso 2012-05-17, 12:49, w całości zmieniany 1 raz