Pomógł: 17 razy Wiek: 43 Dołączył: 23 Cze 2011 Posty: 6122 Skąd: Warszawa
#1 Wysłany: 2012-04-24, 11:48 Czy podrabia się G-Lide ?
Obserwuję właśnie celem ewentualnego zakupu taką aukcję:
KLIK
Napisałem do sprzedawcy czy ma jakieś papiery, gwarancję itp. (przywieszki ), póki co bez odpowiedzi. Chwilowo nie jestem w stanie zadzwonić.
Zastanawiają mnie za to dwie sprawy na zdjęciu:
Napis "ATH" w miejscu daty (chyba że np datę można zastąpić strefą czasową) oraz fakt, że nie jest podświetlona żadna "fala" we wskaźniku pływów. Dotychczas widziałem na zdjęciach i na żywo że zawsze coś tam jest zaczernione.
a tu zdjęcie producenta:
Szukałem na WUSie i G-forach czy się to podrabia i nie spotkałem się z podróbkami GLX-5600.
Wie ktoś coś więcej w temacie? Zdarzają się podpierdółki?
_________________ "Sracz był oddalony od wyra, szło się w deszczu. Gówniane to były czasy."
Jan Oborniak
Blaz [Usunięty]
#2 Wysłany: 2012-04-24, 12:19
Widziałem na allegro podróbki tego modelu, ale sądzę, że ten to autentyk.
Pomógł: 17 razy Wiek: 43 Dołączył: 23 Cze 2011 Posty: 6122 Skąd: Warszawa
#10 Wysłany: 2012-04-25, 12:17
Kurcze, dziwna akcja. Typ nie odpisał na maila, więc dzwonię do niego żeby spytać o gwarancję itp.
Typiszon mówi: "Telefon (sic! ) jest w dobrym stanie, nie jest kradziony, ma jakieś 3 miesiące, ale dostałem od szwagra bez papierów na urodziny".
3 miechy, funkiel nówka, zupełnie bez papierów? Coś mi to wszystko śmierdzi, ale jak mówicie że autentyk to może nie jest źle...
_________________ "Sracz był oddalony od wyra, szło się w deszczu. Gówniane to były czasy."