Pies czy kot?: kot Pomógł: 1 raz Wiek: 61 Dołączył: 04 Gru 2011 Posty: 525 Skąd: Śląsk
#1 Wysłany: 2012-04-24, 14:45 Wostok 15 kamieni
Witam
Ostatnio trochę przeszukałem swoje zbiory i natknąłem się na coś takiego.
Wostok - niby nic takiego ale po wyczyszczeniu i wymianie sziełko wyszło coś takiego jak na zdjeciach.
Powiem szczerze. Trochę Wostoków w kolekcji mam ale Wostoka na 15 kamieniach widzę pierwszy raz. Szukałem tez trochę w kolekcjach innych kolekcjonerów - i nic.
Wiecie coś więcej na temat tego zegarka?
1. Tarcza w stanie idealnym, opisana - 15 kamieni
2. Koperta w ładnym stanie, nietypowa, dekiel opisany 2602
Pies czy kot?: kot Pomógł: 9 razy Wiek: 38 Dołączył: 11 Mar 2010 Posty: 2964 Skąd: Sosnowiec
#3 Wysłany: 2012-04-24, 18:37
Bywały taie, na ebayu raz widziałem. mechanizm podmieniony, powinien być taki sam, ale z logo Wostoka. Identyczny jak ten w późnych Uranach i Kłosach (już z logo Wostoka a nie CzCzZ. Fajna sztuka mimo tego werku
Pies czy kot?: kot Pomógł: 1 raz Wiek: 61 Dołączył: 04 Gru 2011 Posty: 525 Skąd: Śląsk
#5 Wysłany: 2012-04-29, 15:38
pmwas napisał/a:
Bywały taie, na ebayu raz widziałem. mechanizm podmieniony, powinien być taki sam, ale z logo Wostoka. Identyczny jak ten w późnych Uranach i Kłosach (już z logo Wostoka a nie CzCzZ. Fajna sztuka mimo tego werku
No tak. Zapomniałem zupełnie o małych damskich Wostokach.
Przeglądnąłem jednakże wszystkie Urany i Kłosy i we wszystkich są mechanizmy wcześniejsze z jeszcze starym logo.
Gdzieś taki mechanizm powinienem mieć więc przywrócę go do stanu przypominającego oryginał.