Dalsze informacje dotyczącego mojego zegarka i pytania ?
- czy kalendarz powinien się przestaswić automatycznie, tu sie nie przestawia ale to chyba tak ma być, bo kalendarz w zegarku ma 31 dni a miesiące różnie 28, 30, 31. W instrukcji tego nie piszą. Jak ma być
- niestety obracałem wskazówkami nie zgodnie z ruchem ale tylko po to jak pisze w instrukcji aby zsynchronizować dużą wskazówkę z małą. Właściwie tak jest napisana ta instrukcja że to wszystko się robi niezgodnie z ruchem wskazówek chyba to tłumaczył jakiś bałwan.
- czy zegarek powinno się od czasu do czasu nakręcić, bo w instrukcji piszą że nie jeżeli jest noszony na ręku bo jest to zegarek dla aktuwnych to sam się nakręca i można go po noszeniu co najmniej 8 h dniowo odłożyć na 30 godz i dlaej chodzić będzie. Jak ja odkładam to max 8 , 10 h chodzi a potem kaput.
- i najgorsze tak mi się zdaje że po tygodniu noszenia i podsumowaniu dokładności czasu wyszło mi że stracłem ok 7 minut. Także nastawiłem go idealnie wg czasu atom w poniedziałek a w niedzielę miał straty 7 minut. To normale czy co? Ktoś ma coś mądrego do przekazania. Proszę o info.
- piszą tez coś o nastawianiu podwójnego czasu np my i Nowy York. Ale jak u licza to się sprawdza, przestawia, noie rozumiem tego języka z instrukcji, jest napisana w sposób fatalny.