Pasek w moim wiekowym G-Shocku jest już trochę zmęczony i właśnie przymierzam się do jakiejś wymiany.
Smutne jest to, że w uszach ma 16mm. Myślałem nad taką opcją, żeby kupić jakiegoś szerszego Bonetto Cinturini (nawet 24mm) i przyciąć. Dobry byłby taki pomysł?
Dodam jeszcze, że koperta ma około 44mm, lug-to-lug ~48mm
Ostatnio zmieniony przez Strzała 2012-04-12, 11:32, w całości zmieniany 2 razy
Pies czy kot?: pies Pomógł: 317 razy Dołączył: 19 Lut 2010 Posty: 28712 Skąd: ...
#2 Wysłany: 2012-04-12, 11:45
Musiałem wymienić pasek w moim G-Shock G-7800L-1ER, wybrałem Marataca i efekt finalny wygląda tak:
Pasek kupiłem 20/24mm (fabrycznie docięty do 20mm w uszach) i zmniejszyłem go do 16mm. Wygląda to imo nieźle ..
EDYTA: w zależności od koloru na tarczy (na zdjęciu dokładnie nie widać, czy to czerwony czy pomarańczowy), brałbym któryś z tych i docinał. Efekt finalny powinien być ciekawy ..
Wygląda na prawdę w porządku
Mnie Bonetto kusi przede wszystkim dlatego, ze to guma naturalna no i do tego ma walory zapachowe
Ciekawy tylko jestem jak byłoby z docinaniem do tych 16mm
Pies czy kot?: pies Pomógł: 317 razy Dołączył: 19 Lut 2010 Posty: 28712 Skąd: ...
#4 Wysłany: 2012-04-12, 11:55
Ja się bawiłem takim ostrym nożykiem z supermarketu, wyszło całkiem równo (poprawiłem pilniczkiem do paznokci ). Na pewno lepszy efekt byłby po użyciu ostrej, nowej, żyletki. Są też specjalne kombinerki do docinania pasków. Można je dostać na Zatoce.