#1 Wysłany: 2012-03-24, 18:31 W poszukiwaniu koperty do pasówki.
Trafił mi się ładny werk od małej amerykańskiej kieszonki. Idealny na naręczną pasówkę. Tarcza, porcelanka 35 mm, sam werk około 33. Chciałbym wyeksponować ładnie zdobiony mechanizm i stąd pytanie. Może ktoś wie gdzie zdobyć kopertę ze szklanym dekielkiem pasującą wymiarami do tego zegarka. Robi ktoś takie w ogóle ?
Pomógł: 63 razy Dołączył: 17 Lut 2011 Posty: 2951 Skąd: Z trasy
#8 Wysłany: 2012-03-24, 20:57
Da się przerobić w prosty sposób kazdaa kopertę jednak otzrymasz coś z armatką podobnego do mojego ulubieńca
Dlatego lepiej zrobić taka pod werk dużą większą gdzie zmieści sie łamana górna częśc klucza ze spręzyną przeskokową. Mozna też przerabiać werk o ile sie da na klucz prosty i wpakowac to w zwykła kopertę pasówkarę, ale to już jest wandalizm.
Pomógł: 63 razy Dołączył: 17 Lut 2011 Posty: 2951 Skąd: Z trasy
#11 Wysłany: 2012-03-24, 21:27
Cytat:
No wreszcie Osoba porządne zdjęcie zrobiła temu wynalazku
No to osoba nie czytała dokładnie wątku z tym wynalazkiem.
Cytat:
A w ogóle to mnie się taka koronka bardzo podoba.
Będę polował na jakiś ładny werk hamerykański zatem
Mnie też taka armatka zarajcowała i to podczas tworzenia dlatego taki se zmajstrowałem ale niestety na alpejskim modowanym mécanisme. Z amerykanców pod pasówy polecę:
Walthamy, Illinoisy, Hamiltony.
_________________ Pozdro!!!
Ostatnio zmieniony przez kaido2 2012-03-24, 21:28, w całości zmieniany 1 raz
Marcin, ty mu wypełniałeś porcelane tą metodą co mówiłeś? Czy ona nie jest wypełniana ?
#13 Wysłany: 2012-03-24, 21:34
kaido2 napisał/a:
Cytat:
A w ogóle to mnie się taka koronka bardzo podoba.
Będę polował na jakiś ładny werk hamerykański zatem
Mnie też taka armatka zarajcowała i to podczas tworzenia dlatego taki se zmajstrowałem ale niestety na alpejskim modowanym mécanisme. Z amerykanców pod pasówy polecę:
Walthamy, Illinoisy, Hamiltony.
...te jednostki napędowe są zjawiskowe... osobiście jednak mnie się przejadły