Myślę, że wciąż jeszcze jesteśmy na tyle małym forum, że większość sprzedających/kupujących to jest mniej niz setka osób aktywnych na forum i nie ma specjalnie potrzeby tworzenia dodatkowych mechanizmów. Coś tam sprzedałem, więcej razy kupiłem i nigdy nie miałem problemów. Podobnie pewnie przebiega 99.99% transakcji.
bow Klon Właściciela Pola Ryżowego Wujek/Zbok brązowy
Jak świeżak poczyta że tu same pijaki i złodzieje to tylko za pobraniem wchodzi w grę .
Ale przymusu nie ma przecież , nie podoba się - niech nie kupuje Mnie ta atmosfera wzajemnego zaufania i traktowania się po męsku szczerze mówiąc urzeka w tym zegarkowym "półświatku"
żeby było jasne - założyłem ten temat, choć sam nie mam z tym problemu...
Płaciłem z góry ludziom na wus bez czytania feedbacku (dopiero potem się zorientowałem, że można), płacę z góry chińczykom, ufam ludziom chyba znacznie bardziej niż powinienem...
Tym bardziej tu na forum nie mam z tym problemu.
Raczej mi chodziło o innych, którzy są z natury nieufni i mniej czytają ode mnie
Co napisać takiemu? Stary, nie bój się, nie oszukam cię, ludzie mnie tu znają, mam prawie 1k postów napisanych.... a ty zero...
Łatwiej byłoby napisać - zerknij na mój feedback.
Ale biorąc pod uwagę wszystko co tu napisaliście - właściwie to może faktycznie nie ma co robić zamieszania...
_________________ Segoy
sylwek [Usunięty]
#42 Wysłany: 2012-03-23, 10:51
Segoy, no i dał sie Kumotr przekonać siłą logicznych argumentów
pasti Właściciel Krajowego Kartelu Ryżowego japoński kwarcownik
Pies czy kot?: kot
Wiek: 46 Dołączył: 25 Cze 2011 Posty: 4528 Skąd: Bydgoszcz
#43 Wysłany: 2012-03-23, 11:16
Segoy napisał/a:
żeby było jasne - założyłem ten temat, choć sam nie mam z tym problemu...
Płaciłem z góry ludziom na wus bez czytania feedbacku (dopiero potem się zorientowałem, że można), płacę z góry chińczykom, ufam ludziom chyba znacznie bardziej niż powinienem...
Tym bardziej tu na forum nie mam z tym problemu.
Raczej mi chodziło o innych, którzy są z natury nieufni i mniej czytają ode mnie
Co napisać takiemu? Stary, nie bój się, nie oszukam cię, ludzie mnie tu znają, mam prawie 1k postów napisanych.... a ty zero...
Łatwiej byłoby napisać - zerknij na mój feedback.
Ale biorąc pod uwagę wszystko co tu napisaliście - właściwie to może faktycznie nie ma co robić zamieszania...
Ja z reguły patrzę na aktywność użytkownika danego forum... oraz komunikację z nim - tzn. jak szybko odpowiada na privy - maile itp.
Myślę, że tak zwane świeżaki muszą się dostosować do reguł tu panujących.
Ja jak coś sprzedaję przez forum i ktoś chce mój feedback to podaje mu link do mojego konta na allegro, które mam od 2003 roku i zaznaczam, że możemy transakcję zrobić przez ten portal pod warunkiem pokrycia kosztów allegrowych prowizji.
Ewentualna wysyłka za pobraniem - to tylko za wpłatą jakiejś 100 zł zaliczki, co aby komuś nie przyszło do głowy nie odebrać
Ja nie wiem w czym Wy macie problem...
Większość z nas zna się osobiście, jakby ktoś odwalił numer to byłoby głośno.
Jak się trafi transakcja ze Swieżakiem, to albo dostosowuje się do reguł moich (jak sprzedaje) albo jego. Ufam ludziom
Paski czasami wysyłam nie mając jeszcze wpłaty, jak ludzika znam. Przejechałem się na tym raz kilka lat temu i to nie z osobą która była "nowa".
Ogólnie to zakładam że jesteśmy dorosłymi ludźmi i wszystko można wyjaśnić.
A jak ktoś chce feedback, to niech sobie temat założy w koledzy pomóżcie który później poleci do kosza
Patrząc na ilość spamu którego przekaz jest nic niewarty to taki feedback będzie se można do tyłka włożyć. Chyba że całość była by mocno moderowana - tylko gorzej jak taki pokraka walnie fochem po moderowaniu.
System żeby działał musiał by być prosty i czytelny, a takiej możliwości nie ma.