Pomógł: 63 razy Dołączył: 17 Lut 2011 Posty: 2951 Skąd: Z trasy
#33 Wysłany: 2012-03-10, 21:35
Pozwólcie że zacznę swój spam:
Cytat:
to niech cię ręka boska broni przed ETA.
Sie nie znasz Eta doda chłopakowi +10 a może i więcej do prestiżu, a jak ja jeszcze ktoś dobże poprawi to to może być całkiem dobry mechanizm częściowo inhauz.
Cytat:
bym spróbował wsadzić mechanizm z Wostoka precyzyjnego - ma 28 mm średnicy.
A werk to zacny!
Sie nie znasz, bo to szmelc* jest
* pisze tak dlatego co by komuś nie przyszło do głowy porządnego zegarka beszcześcić.
Cytat:
Poza tym chyba jednak automatic (dzwięk, płynąca wskazówka, "nieśmiertelność" ).
Manual czy automat mają się nijak do efektu płynącej wskazówki.Tu ważne jest ilość wahnięć na godzine obecne w mechanizmach manualnych jak i automatach. Przy najnowszych osiągnięciach techniki czyli 36kA/h wskazówka płynie zadowalająco. Przy kaidowym 150kA/h wskazówka płynie już ponad zadowalająco gdzie użytkownik musi pamiętać co by mechanizma nakręcać raz na 2 tygodnie co bywa uwpierdliwe ,bo cześciej zapomnieć jak pamiętać co by takiego nakręcać cocdziennie.
Manual czy automat mają się nijak do efektu płynącej wskazówki.Tu ważne jest ilość wahnięć na godzine obecne w mechanizmach manualnych jak i automatach. Przy najnowszych osiągnięciach techniki czyli 36kA/h wskazówka płynie zadowalająco. Przy kaidowym 150kA/h wskazówka płynie już ponad zadowalająco gdzie użytkownik musi pamiętać co by mechanizma nakręcać raz na 2 tygodnie co bywa uwpierdliwe ,bo cześciej zapomnieć jak pamiętać co by takiego nakręcać cocdziennie.
To se budzik/przypomnienie w telefonie nastawi
_________________ ..stare chłopy a pokazują pudełka...jak dzieci..
Przy kaidowym 150kA/h wskazówka płynie już ponad zadowalająco gdzie użytkownik musi pamiętać co by mechanizma nakręcać raz na 2 tygodnie co bywa uwpierdliwe ,bo cześciej zapomnieć jak pamiętać co by takiego nakręcać cocdziennie.
A Osoba to by czasem nie chciała fpysk?
Może wreszcie Osoba, co to się Osoba na niczym nie zna, niczego nie widziała i nic nie wie, raczyła pokazać efekty rozpierduchy odkurzaczowej?
Jeśli to ma być diver to mam nadzieję, że doczekamy się wyników testów szczelności.
A czy ktoś ma namiar gdzie w W-wie mozna sprawdzić szczelność powyżej 10ATM?
No i powrócić chciałem do pierwotnego tematu bo sie trochę zagubił - gdzie i jaki werek automatic można znaleść w RP co by miał =<27,5mm?
Ostatnio zmieniony przez ice 2012-03-10, 22:44, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 12 razy Wiek: 34 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 2139 Skąd: Warszawa
#44 Wysłany: 2012-03-11, 10:39
To chyba maleństwo jest? jaką ma średnice?
Dla mnie trochę za błyszczący i obły (w stylu enzo mechana?) ale ważne, że się właścicielowi podoba
No i wielkie graty za sam pomysł wykonanie zrób więcej szczegółów (tył bok itd)
Wymiary otworów wskazówek tej miyoty to 152/100/17
Musisz poszukać informacji o swoim kwarcu jakie ma wymiary wskazówek i wsio
Zegarmistrz powinien sobie poradzić z rozwiercaniem więc możesz kupować raczej
Są większe, ale maleństwo to raczej nie - średnica 44mm (bez koronki i mocowań paska), wysokośc' 17mm. Co do błyszczenia zastanawiałem się nad wypiaskowaniem, ale sam jeszcze nie wiem, poza tym robie nową tarczę (błękitna) i zobacze jak będzie wyglądał i wtedy zdecyduje.
Santino napisał/a:
I czy ta firma/osoba, która Ci to robiła może wykonać inne wzory?
Mogę zapytac' jak będzie mi wiercił otwór pod koronkę, tylko o jaki dokładnie wzór chodzi i ile sztuk, bo z tego co wcześniej mi mówił to ma to najwększy wpływ na jego "chęci".