Pomógł: 90 razy Wiek: 62 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 31014 Skąd: Zielona Góra
#1 Wysłany: 2010-01-16, 12:26 Rolmops MIGLANC
Rolmops Miglanc
Dzisiaj prezentuję mój najnowszy nabytek ze stajni Rolmopsa, model Miglanc. Wszelkie podobieństwa do czegokolwiek są przypadkowe. Prezentacja przedstawia w zasadzie tylko wygląd zewnętrzny zegarka, niestety nie mam odpowiedniego klucza i nie mogę otworzyć dekla. Koperta stalowa polerowana o wymiarach 39 x 13 mm z koronką 42 mm, dekiel stalowy polerowany i szlifowany, koronka stalowa zakręcana, szkło mineralne, pasek 20 mm.
Tarcza czarna ze srebrnymi indeksami pokrytymi lumi, wskazówki stalowe z wypełnieniem lumi ( długo i intensywnie świecą), sekundnik czerwony w kształcie błyskawicy. Mechanizm według opisu sprzedawcy to Asian Automatic 2813, po opisie i fotkach z innych aukcji tego sprzedawcy można sądzić iż jest to Dixmont-Guangzhou DG2813. Zegarek jest wykonany bardzo starannie, porównując go z Oceaniczną Planetą ma lepiej wykończoną kopertę od spodu- brak ostrych krawędzi, jak na razie jest bardzo dokładny w ciągu doby zrobił jakieś +5 sekund, ale to dopiero pierwsza doba.
CornCobbMan Właściciel Pola Ryżowego porwany obłędem...
Czarny Rolmops jest bardzo fajny - no i nareszcie jest to jakiś zegarek, który można normalnie nosić na ręce (39mm, a nie jakieś 47). Widziałem też jasnego na aukcjach, ale moim zdaniem jest koszmarny.
Czarny pasek skórzany jest OK. Chociaż, jak ktoś wcześniej zauważył, przydałyby się przeszycia. Te "parciane szelki", które miał na początku moim zdaniem do niego nie pasują.
Podsumowując: Gratulacje i niech się dobrze nosi.
Darecki [Usunięty]
#3 Wysłany: 2010-01-16, 13:01
No świetny jest ... wiele sobie krzyczą za takiego?
Pomógł: 28 razy Wiek: 48 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 11565 Skąd: Zielona Góra
#7 Wysłany: 2010-01-16, 14:03
...no koperta mi się bardzo widzi. Z tego Miglanca to bym sobie wskazówkę tylko zaadaptował. Kurna 140 PLNów - trzeba sie zastanowić. Sama koperta dużo tańsza, ale wskazówki bym nie miał .
Pomógł: 90 razy Wiek: 62 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 31014 Skąd: Zielona Góra
#12 Wysłany: 2010-01-17, 17:08
Patent Rudolfo na odkręcenie dekla suwmiarką okazał się niezawodny i mogę wam zaprezentować werk, jest to jak wcześniej podejrzewałem Dixmont-Guangzhou DG2813 wyposażony w datownik ( sam zegarek jest pozbawiony datownika, ale datownik w werku jest i działa) i stop sekundę.
I jeszcze kilka fotek na nowym pasku Hirsch Rally , ciemnobrązowy, myślę że tym razem paseczek zaspokoi gusta moje i kolegów