Wczoraj wypatrzyłem i zainteresował mnie. Bardzo lubię GMT - to moją ulubiona komplikacja, a te prezentują się bardzo zacnie. Nie wiem tylko czy można zaufać chińskiemu PVD czy bezpieczniej brać stal? Co o tym sądzicie?
... Nie wiem tylko czy można zaufać chińskiemu PVD ...
...no właśnie. Chodzi mi po głowie pewna koncepcja i potrzeba do tego właśnie PVD. Koperta miałaby przywędrować zza wielkiego muru i też zastanawiam się czy chińskie PVD przetrwa?
z wyglądu to stalowy fajniejszy szczególnie że wygląda na delikatną satynę. Ale ból jest gdzie indziej - dodatkowa wskazówka to nie żaden GMT tylko zwykły wskaźnik 24h. gdyby choć wewnętrzny ring ze skalą 24h dający się obracać... a tak to zwykły gadżet.
Pomógł: 7 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 4262 Skąd: Galaktyka Kurvix
#13 Wysłany: 2009-09-02, 11:06
Mam takie samo GMT w Marinie. Działa to tak, że wskazówkę GMT ustawiamy w pierwszym położeniu koronki i dalej potem ona sie kręci już zgodnie z upływem czasu ale pokazuje czas na tej skali 24h i tak na ten oto przykład wiem, że teraz o 11:05 w Polsce jest jednocześnie 18:05 dla moich hongkońskich współpracowników. GMT jak ta lala ... chińska
Edit: w zasadzie to można by to nazwać "Dual Time".