Pies czy kot?: pies
#1 Wysłany: 2012-02-04, 22:43 Jaki pierwszy prawdziwy zegarek
Chciałbym zakupić sobie pierwszy mechaniczny zegarek. Chciałbym zmieścić się do 500 zł.
Zainteresowały mnie:
Orient Big Mako O taki
MM szczotkowana 44/47 milimetrów z białymi indeksami i najlepiej z dużą sekundą, na 6497 z łabędzią szyją. Prawie taka
Sea Gull M177 Prawie taki tylko na białej tarczy
Każdy z nich jest zupełnie inny
Orient jest ładnym zegarkiem, ale jak dla mnie spora cena i jego wygląd powoduje, że nie wszędzie pasuje. Co jest dla mnie sporym minusem, bo to będzie na razie jedyny zegarek.
MM podoba mi się bardzo, ale nie mogę znaleźć interesującej mnie konfiguracji. Wygląd jest na tyle stonowany, że zakładając go do codziennego stroju nie czuł bym się jak ... Wiem nawet jakiego paska bym do niej szukał.
Mewa ładna, klasyczna. Cena fajna dopóki nie pomyślę o opłatach w UC. I wtedy zbliża się ona do Orienta. Kompletnie nie mam wyobrażenia jak wygląda ona na nadgarstku.
Jakby dysponował ktoś zdjęciami tych zegarków na ~19cm nadgarstku był bym wdzięczny za nie. Mógłby mi ktoś coś doradzić, zasugerować inne modele.
Z góry dzięki za pomoc
MSZ to właśnie Bigmak jest najbardziej uniwersalny ze wszystkich propozycji, popatrz jeszcze na wersję z czarną tarczą Na czarnym pasku podejdzie nawet do koszuli i marynarki (koperta jest dosyć cienka), na pasku brązowym czy bransolecie będzie świetnym zegarkiem EDC do stroju Casual, założysz mu gumę czy nato - podejdzie do luźniejszego stroju
_________________ YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
pasti Właściciel Krajowego Kartelu Ryżowego japoński kwarcownik
Pies czy kot?: kot Pomógł: 43 razy Wiek: 46 Dołączył: 25 Cze 2011 Posty: 4528 Skąd: Bydgoszcz
#3 Wysłany: 2012-02-04, 22:50
Ciężko w tym budżecie znaleźć zegarek do wszystkiego... z resztą to i tak bez sensu, bo za moment zakupisz kolejne
Z tych 3 brałbym Orienta, jeśli ma być bardziej uniwersalny to ten jest fajny:
Kupisz, sprawdzisz, zobaczysz o co chodzi i będziesz bogatszy o doświadczenie bez ceł, podatków itp. Zegarki są, można rzec, na miejscu - możesz je mieć w 2 dni u siebie, a co też istotne, cena jest bardzo przyjazna
niech to nie będzie blue big mak , na żywca ten granat dla mnie odrzucający był. W excursioniście - ekstra, macik w Boschecie - ekstra, a ten - błeeeee, jak stare ortalionowe dresy
maciek [Usunięty]
#9 Wysłany: 2012-02-06, 19:54
Iks1984 napisał/a:
niech to nie będzie blue big mak , na żywca ten granat dla mnie odrzucający był. W excursioniście - ekstra, macik w Boschecie - ekstra, a ten - błeeeee, jak stare ortalionowe dresy
Kupuj Mewe M177S bo to piękny zegarek i w pełni funkcjonalny. Ma stop sekundę oraz możliwość dokręcania. Na ebaju kupisz za 400zł w tym przesyłka , to nawet jak vat Ci dolicza to sie w 500zł wyrobisz.
_________________ Zegarek bez możliwości dokręcania koronką, bez stop sekundy jest jak Flip bez Flapa, jak Man bez Materny, jak żołnierz bez karabinu, jak lizanie loda przez szybę
tu akurat poważnie mówiłem, no, może przesadziłem trochę, ale naprawdę mnie nie powalił na żywca. Miałem go przez chwilę przed świętami, przymierzyłem, ponosiłem, pogapiłem się, No i nie, odrzuca mnie ten konkretny niebieski.
Ostatnio zmieniony przez Iks 2012-02-07, 07:33, w całości zmieniany 1 raz