kubama świetne zdjęcia, to Maryna potrafi tak świecić (szczególnie na tym ostatnim zdjęciu robi wrażenie)? Moja jakoś tak nie była jeszcze w takim stadium świecenia
#8 Wysłany: 2009-09-01, 20:51
Ano potrafi Ta ostatnia to wersja w tytanie i z tych, które miałem w rękach świeciła najlepiej i najładniej - kolor zbliżony do Superluminovy C3. Problemem jest to że ta chińska supeluma świeci dość krótko. Tarcze sandwich świecą kiepsko, wskazówki lepiej.
Dobra przekonaliście mnie, jak będę miał czas na zabawę ze statywami to zrobię stosowne fotki moich zegareczków. A te wasze fotki, to są takie, ech jak to powiedzieć.......użyję cytatu ' z tenisówek mnie w.....liło" , takie są fajne.
Wiek: 47 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 37156 Skąd: Bone China
#11 Wysłany: 2009-09-01, 21:15
Te zdjęcia przekonują mnie do zakupu Militarnej Marianny - nawet jeśli marnie świeci.
Najgorzej że skoligacona z beznadziejną włoską marynarką wojenną i z pewną oficyną która szczerze mówią bazuje na historii wpychając zegarki ludziom za grube talary.
#12 Wysłany: 2009-09-01, 21:35
ALAMO napisał:
A jak ten tytan kubama się zachowuje?
Mam jednego tytanika i to nie chińskiego - i lubię go tak średnio, ostatnio myślę czy aby do ludzi nie pójdzie ...
Musiałbym kumpla podpytać jak mu się go nosi ale pierwsze wrażenie było takie, że "ożesztyqwa ale letki!!" Lekki ale nie za lekki. W sam raz bo nie masz wrażenia że niesiesz plastikową zabawkę tylko zegarek swoje jednak waży. Na tarczy nie poskąpiono chińskiej lumy, wskazówki za to standard więc nieco słabsze (w Fiddym i GMT mam lepsze).
Co do wykończenia koperty to mam 2 zastrzeżenia:
- Krawędzie dość ostre - nie na tyle żeby skaleczyć ale nieprzyjemne.
- Spieprzony gwint w jednym z uszu - taki standard w tych kopertach tyle że tu materiał dość trudny do naprawy
Zasadniczo mi się podobał i miałem taka koncepcję, żeby zrobić składaka w takiej kopercie ale jakoś do tego nie doszło, a teraz mi już odeszło.