Pomógł: 12 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 3828 Skąd: Myszków - miasto, które wykończył kapitalizm
#17 Wysłany: 2010-01-04, 00:39
Na razie Komandir leży w pudełku z innymi niedomagającymi zegarkami - szukam oryginalnych wskazówek na podmianę, to będzie chyba najlepsze rozwiązanie, tylko kiedy ja takie wskazówki znajdę - tych komandirów nie spotyka się zbyt często
Pomógł: 12 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 3828 Skąd: Myszków - miasto, które wykończył kapitalizm
#20 Wysłany: 2010-01-05, 01:09
kadarius napisał:
lub zegarek na dawcę narządów z ładnymi wskazówkami!
właśnie za takim czymś sie rozglądam, no i co ważne wskazówki musi mieć pozłacane. Wostoki ze stop sekundą to jest ogólnie towar deficytowy, na allegro nie trafiają się zbyt często, na starociach w Bytomiu też nie
Koperty w tych Komandirach są identyczne jak w niektórych wostokach na 2209/2214 - można polować na ładne koperty do nich lub całe zegarki na wymianę kopert - a 2209 w takiej kopercie daje się dość często kupić w stanie idealnym - ostatnio zgarnąłem pozłacanego z alledrogo za 30 zeta, praktycznie nówkę (ma może ze 3 maleńkie ryski od przekładania z miejsca na miejsce - reszta lustro) usprawiedliwię się jednak tym, że były tragiczne fotki . Jeśli chcesz popytam moich bazarowych dostawców czy nie mają takich kopert - czasem coś mi fajnego potrafią wykombinować.
Co do stop sekundy to ma ją w ruskach:
- sportivny / szturmańskie Gagarin
- wostok 2234
Szturmańskie chrono na 31659 (rozwojowa wersja 3133 z lat 80, dziś juz nie produkowany).
Alamo:
"Dynks masz co blokuje koło minutowe, połaczony z tiredem... "
uzupełniając:
W tych dużych stoperach Sławy blaszka dociska i zatrzymuje bezpośrednio koło balansu.