Pomógł: 90 razy Wiek: 62 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 31014 Skąd: Zielona Góra
#1 Wysłany: 2010-01-03, 13:38 MOŁNIA Reaktywacja
Mołnia Reaktywacja
Przywróciłem do życia tarczę od Mołni jaką otrzymałem w prezencie od Kuby zamieniając ją w jednym z posiadanych egzemplarzy który miał zniszczoną przez czas tarczę, w związku z tym mała sesja z kilkoma wyjątkowymi egzemplarzami tej zacnej maszyny. Zwracam uwagę kolegów na kilka detali, po pierwsze oryginalny lakier na deklach czerwony i niebieski w takim stanie były dostarczane fabrycznie nowe zegarki. Po drugie na jednym z dekli jest grawer „zdjełano w CCCP” , to tez unikatowa sprawa, mam kilkanaście Mołni i tylko na tym jednym jest taki grawer, i na koniec mechanizm Molni kaliber 3602 z mikroregulacją , także niezbyt często występująca komplikacja.
Pomógł: 28 razy Wiek: 48 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 11565 Skąd: Zielona Góra
#11 Wysłany: 2010-01-03, 20:48
...po co Ci dwie takie same - oddałbyś do ludzi
...masakra są te Molnie - zajebiste i tyle - trza mieć taką - to plan na ten rok - oprócz 6309, 6105, 7002 oczywiście
Ps. i w szoku byłem, że sam potrafiłem nazwać mikroregulację mikroregulacją
Ostatnio zmieniony przez Maxio 2010-02-23, 08:37, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 12 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 3828 Skąd: Myszków - miasto, które wykończył kapitalizm
#15 Wysłany: 2010-01-05, 01:01
Iskrę można jeszcze dość łatwo upolować, poza tym jakiś czas temu na allegro pojawiały się komplety - koperta, tarcza i koronka do Iskry - nówki nigdy nieużywane. Kupiłem taki komplecik, pozostaje tylko znaleźć jakąkolwiek Iskrę z ładnymi wskazówkami i kompletnym mechanizmem. Po złożeniu wychodzi zegarek jak z fabryki.
Co do Kristala to jest to towar wyjątkowo deficytowy, nie wiem jak jest na ebayu, ale na allegro widziałem ten zegarek tylko raz - zgadujcie, kto go kupił