Jestem (zadowolonym) posiadaczem Bernchardta Binacle Anchor.
Ten model miał juz kilka wersji, między innymi rożniących się wskazówkami ale mój wygląda dokładnie tak:
Zegarek wygląda jak rolek explorer ze wskazówkami od millgausa, wydają się trochę za wąskie w stosunku do indeksów i ogólnego wyglądu zegarka.
W środku cyka Miyota 8215 więc rozejrzałem się za wskazówkami do niej i znalazłem kilka tu: http://www.motorcitywatch...andsmiyota.html
Zamówiłem te z polerowanymi brzegami, dokładnie takie
Dzisiaj przyszły.
Długości mniej więcej się zgadzają, godzinowa jest identyczna (od osi do końca) a minutowa jakis milimetr krótsza.
Chodzi mi o wymianę tylko godzinowej i minutowej bo ten czerwony sekundnik z oryginału bym sobie zostawił.
Czy będe pasować?
Trochę głupio najpierw kupować a potem pytac ale Miyota to Miyota więc chyba nie będzie problemu z wymianą?
No i jak Wam sie to widzi, będą wyglądać dobrze?
A może zostawić jak jest?
Ostatnio zmieniony przez Woytec60 2012-01-11, 19:15, w całości zmieniany 1 raz
Srebrne są, srebrne ...
Tylko IMO oryginalny sekundnik tez do nich pasi, jak do ciebie ... sam sobie wybierz
Ostatnio zmieniony przez ALAMO 2012-01-11, 19:57, w całości zmieniany 1 raz
Woytec60 [Usunięty]
#6 Wysłany: 2012-01-11, 21:43
Srebrne są na brzegach, w środku luma biała tylko fotka kiepska i nie widac dobrze.
Sekundnik czerwony ma zostać.
Martwi mnie troche to, że minutowa wskazówka w tych nowych jest troche krótsza i może to źle wyglądać.
No ale faktycznie, jak sie nie przełozy to się nie zobaczy.
Trzeba by się do majstra wybrać...
Jak nie założysz to się nie przekonasz Mi się wydaję, że tak jak było mówione lepiej zostawić jakiś akcent w postaci kolorowej sekundy.
Jak dobrze zabezpieczysz tarczę możesz się pokusić o samodzielną wymianę.
godzinowa i minutowa beda miod w porownaniu z tym przecinkami !!!
Sprobowalbym zostawic oryginalna sekunde. Jak kotwica bedzie razic /nie ma przedluzen godzinowej i min/ to bym ucial kotwice.... albo pojechal koncowke od tej co kupilem na pomaranczowo. Jak bylo by za malo to cala, ale trzeba oslonic oczko z lumy przed malowaniem.
godzinowa i minutowa beda miod w porownaniu z tym przecinkami !!!
Sprobowalbym zostawic oryginalna sekunde. Jak kotwica bedzie razic /nie ma przedluzen godzinowej i min/ to bym ucial kotwice.... albo pojechal koncowke od tej co kupilem na pomaranczowo. Jak bylo by za malo to cala, ale trzeba oslonic oczko z lumy przed malowaniem.
Wyższa szkoła jazdy...
Mogę pokusić się o zaniesienie zegarka do fachowca, nic więcej.
Samodzielnie nawet nie próbowałbym czegokolwiek ruszac, nie te ręce Panie, nie te oczy.
Ostatnio zmieniony przez Woytec60 2012-01-12, 07:13, w całości zmieniany 1 raz