Pomógł: 12 razy Wiek: 50 Dołączył: 27 Maj 2011 Posty: 3763 Skąd: Poznań
#18 Wysłany: 2012-01-09, 22:44
Otrzymałem także potwierdzenie udziału od Michała - Vcore, a więc autora Aquariusa od strony "twarzy".
Oj, będzie się działo, Towarzysze!!!
Starcie Gigantów!
Pies czy kot?: kot Pomógł: 42 razy Wiek: 47 Dołączył: 01 Paź 2011 Posty: 4536 Skąd: Dubland
#21 Wysłany: 2012-01-09, 22:50
Ja ze swojej strony w miarę możliwości spróbuję coś pomarudzić i pomelepecić. Niby jestem grafikiem, ale w projektowaniu zegarków doświadczenie mam zerowe.
Tak więc nie traktujcie mnie jak pełnoetatowego grafika na pokładzie, ale jakieś swoje idee fixe będę próbował przemycić. Zobaczymy co się z tego urodzi.
#22 Wysłany: 2012-01-09, 23:00
Przypomnę, że warto byłoby pójść sprawdzoną już drogą.
Zatem - każdy z grafików potrafi wysondować, jakie mamy oczekiwania. Na tej podstawie będę ich prosił o wcześniejszy kontakt ze mną, Iksem, dago i Karoliną celem przedyskutowania, czy dany pomysł ma realne szanse na realizację (chodzi mi tu o pomysły z definicji skazane na odrzucenie przez Wykonawcę).
Jeśli kwestie techniczne przejdą, projekt pojawia się publicznie. Znając życie każdy z nich zaproponuje kilka wariantów, wybrane będą poddane dyskusji, pewnie pojawi się mnóstwo zmian i ewolucji, czasem pewnie i rewolucji.
Każdy z projektantów ma także prawo do wybrania nazwy swojego projektu. Nazwy będą również podlegały dyskusji, ale aby uszanować prawo twórcy, powinniśmy trzymać się nazw proponowanych lub zmienianych przez autorów.
Kolejna kwestia to dekiel, który proponuję zostawić na sam koniec inicjatywy, wtedy gdy będzie znana już tarcza, bezel, koronka, a przede wszystkim nazwa zegarka. To w dużym stopniu definiuje treść i grafikę na deklu.
Przy tej zresztą okazji będzie możliwość popisania się przez wszystkich, bo przecież treść mozemy ustalić sobie wszyscy razem, a grafików zadaniem będzie jej wpisanie w dekiel i grafikę na nim.
Na koniec pójdą wybory dotyczące pasków/bransolet/pudełek i całej innej makulatury
Może być taki układ?
#25 Wysłany: 2012-01-09, 23:17
Nic nie miałem zaplanowane. Zawsze mnie nosi po połówce Grantsa. Tylko śnią mi się wujowe sprawy
A my nie robimy w tej chwili nic innego, tylko powielamy kropka w kropkę sprawdzoną drogę.
Oczywiste też, że czeka nas kupę wojenek, fochy będą latać w powietrzu jak granaty w Wietnamie. Ktoś się na bank obrazi. Ale i tak dojdziemy do konsensusu
_________________ hrg.pl
Cezar Klon Ryżowego Długiego Marszu MARUDA i MENDZIARZ
Pies czy kot?: pies Pomógł: 51 razy Dołączył: 01 Kwi 2011 Posty: 12913 Skąd: mapenzi