Pomógł: 12 razy Wiek: 50 Dołączył: 27 Maj 2011 Posty: 3763 Skąd: Poznań
#61 Wysłany: 2012-01-06, 23:50
SEAMASTER napisał/a:
Jeśli to faktycznie będzie wyglądało mniej więcej tak jak powyższa Tortuga to nie jest najgorzej. Te modele Gerlach ORP całkiem mi nie leżą więc odpadają. Jak już będzie projekt i zaczną się negocjacje w sprawie ostatecznego wyglądu to się zapisuję. A chyba nie doczytałem... jaka średnica bez koronki i "lug to lug" w tej beczce?
Svedos napisał/a:
Oczywiście tarcza i wskazówki to tylko "wariacja na temat"
szerokość koperty bez koronki 42 mm
długość 50 mm
wysokość 15 mm
rozstaw pod pasek 22mm
średnica koronki 9 mm
Po prostu uważam, że to co powiedział Alamo a'propos turbilliona - nie ma sensu wyważać drzwi, jeśli one są otwarte.
Fundacja jest po to,by wspierać i pomagać w indywidualnych projektach.
Zresztą dobrze wiecie - że w miarę swoich możliwości zawsze to robiliśmy, z zasady prywatnie. Proponujemy kolegom swoją pomoc w róznych sprawach, i nikt nigdy nie mówił "za ile".
Wogóle ten przykład tourbilliona był dość ciekawy ...
Ponieważ pomoc w realizacji TAKICH projektów - wynika ze statutu. I z jego realizacji - rozlicza nas urząd skarbowy i ministerstwo.
Ale fundacja ma też cos co się nazywa "duchem" - jeżeli ktoś nie rozumie co oznacza "projekt forumowy", i od progu mówi że wszyscy tutaj to sa złodzieje - to raczej wsparcia nie otrzyma. Bo tutaj zlodziei nie ma - co potwierdziły wszystkie zloty jak dotąd, gdzie na stołach leżą zegarki za setki tysięcy, i nikt tego nie kontroluje - bo jesteśmy wśród przyjaciół. Ten duch będzie zawsze istotą CW, i w miarę sił - będzie wspierany przez fundację G. Gerlacha. I każdy kto nazwie nas wszystkich złodziejami - dostanie dokładnie to o co prosił
Cezar Klon Ryżowego Długiego Marszu MARUDA i MENDZIARZ
Pies czy kot?: pies Pomógł: 51 razy Dołączył: 01 Kwi 2011 Posty: 12913 Skąd: mapenzi
#72 Wysłany: 2012-01-07, 00:45
Alamo nie wiem do czego to, ale mam wrażenie, że do turbiliona...
Osobiście po tym co wiem, co usłyszałem jestem pełen podziwu do Was i Waszych działań.
Mamy to , o czym inni mogą tylko marzyć
A w temacie chciałbym tylko przypomnieć, że wchodzę w ten projekt z numerem 66
Takie moje misie :
-wskazówki sinn U1
-koperta tortuga
-koronka byle nie na 3
-data
Pomógł: 12 razy Wiek: 50 Dołączył: 27 Maj 2011 Posty: 3763 Skąd: Poznań
#73 Wysłany: 2012-01-07, 00:52
Tej, dajcie spokój z tymi numerkami co? To za chwilę zabije inicjatywę na samym starcie. Będzie projekt, będzie inickjatywa, będą zapisy, na zasadach jak zawsze tutaj, a nie na takich jak na kizi, gdzie w wątku o pilocie forumowym nagle zrobił się taki burdel z numerkami, że od razu powiedziałem do widzenia.
Dago, co Ci po 66 jak będzie powiedzmy nakład 45?
Dajmy spokój z robieniem projektu od dupy strony!!!
I tak Was lubię
_________________ hrg.pl
Cezar Klon Ryżowego Długiego Marszu MARUDA i MENDZIARZ
Pies czy kot?: pies Pomógł: 51 razy Dołączył: 01 Kwi 2011 Posty: 12913 Skąd: mapenzi
#74 Wysłany: 2012-01-07, 00:54
split napisał/a:
Dago, co Ci po 66 jak będzie powiedzmy nakład 45?
Wiesz co, dobra
Nie chcę
Chcę forumowego nurka w/g projektu, numerek jest najmniej istotny.
Po prostu grzeję się w blokach do tego zamysłu