Pies czy kot?: pies Pomógł: 114 razy Wiek: 43 Dołączył: 08 Kwi 2011 Posty: 12934 Skąd: Opole
#1 Wysłany: 2012-01-06, 21:56 Kolejny zakup - czyli co wybrać
W oczekiwaniu na Sokoła i Orienta staram się zaplanować kolejny zakup. W szranki stają trzy różne zegarki. Pytanie stałe, który i dlaczego
1. Steinhart Marine Chronometer II Rome
2. Strela 38mm (biała)
3. Seiko SARB017
Pies czy kot?: pies Pomógł: 114 razy Wiek: 43 Dołączył: 08 Kwi 2011 Posty: 12934 Skąd: Opole
#7 Wysłany: 2012-01-06, 22:12
rybak - wiesz, w sumie to po prostu zegareczki które mi się podobają. Każdy ma coś fajnego i się zdecydować nie mogę. W sumie zegarków już kilka u mnie w pudełeczku jest także teraz mogę wymyślać.
Aleś namieszał...
Wszystkie warto mieć, kwestia tylko w jakiej kolejności.
Przyjmij, że najpierw to, co najłatwiej Ci zdobyć, z powodów finansowych lub innych a potem kolejne...
Daję głos na Strzałkę, jest przepiękna choc nieduża.
PS
Ale zielonego nie kupuj wcale, brzydal i w ogóle...
Wiem bo mam i odradzam, żeby zbyt wielu się na niego nie nacięło
Ostatnio zmieniony przez Woytec60 2012-01-06, 22:17, w całości zmieniany 2 razy
#9 Wysłany: 2012-01-06, 22:18
Woytec60, - hehe, zielony to przez Ciebie na liście, Strzałka od zawsze mi się podobała - a zegar w stylu Marine chodzi mi po głowie też od dawna. Wszystkie są w planie na ten rok tylko kolejność jeszcze nie ustalona
Ile ta łapa może mieć w obwodzie ? , że ten mały Alpinist sensownie na niej wygląda ?
a tu celem zamętu w głowie
nie jest drogi
_________________ Zegarek bez możliwości dokręcania koronką, bez stop sekundy jest jak Flip bez Flapa, jak Man bez Materny, jak żołnierz bez karabinu, jak lizanie loda przez szybę
Ostatnio zmieniony przez kumpel koronki 2012-01-06, 22:47, w całości zmieniany 2 razy
Pomógł: 21 razy Dołączył: 27 Wrz 2010 Posty: 4180 Skąd: mam wiedziec?
#15 Wysłany: 2012-01-06, 22:58 Re: Kolejny zakup - czyli co wybrać
soczysty stenek!
strzalka ta volmaxa 38mm na moim reky 16,5cm wyglada na malutka. Wczoraj mierzylem na spocie - piekny zegarek, ale nawet na moje gabaryty wydaje mi sie za maly - zszedl z wishlisty przez to - moze kiedys wypust szturmancow tylko kumotry mowili ze to juz pod 2 tysie podchodzi...
Kurde jak to sie zmienia.... mam jeszcze w szufladzie atlantica seahuntera 35mm bez koronki 40mm lug2lug. Kiedys wydawal mi sie dostojnym zegarkiem - teraz jak zakladam to mam wrazenie, ze to dzieciecy zegarek - po prostu wyglada to niedorzecznie