Pomógł: 12 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 3828 Skąd: Myszków - miasto, które wykończył kapitalizm
#1 Wysłany: 2011-12-27, 01:46 Seagull St21 a Eta 2824
Konkretnie chodzi mi o to, czy oba mechanizmy różnią się średnicą, wysokością, rozstawem nóżek tarczy, sposobem mocowania do koperty, czy wskazówki i wałek z ety będą pasowały do seagulla
Uściślając - załóżmy że mam zegarek z etą i chcę zamienić mechanizm na seagulla - da radę
Przy okazji jeszcze jedno pytanie związane z tematem - gdzie można kupić jeden werk ST21
_________________ СДЕЛАНО В СССР – najlepsze zegarki na świecie !!!
Ostatnio zmieniony przez Smok 2011-12-27, 01:47, w całości zmieniany 1 raz
Woytec60 [Usunięty]
#2 Wysłany: 2011-12-27, 07:07
Nie znam odpowiedzi ale sie dopiszę żyby poobserwować temat.
Sam bym coś takiego zrobił przynajmniej jednemu zegarku...
Mechanizmy są w pełni wymienne.
Detalicznie widziałem je w jakimś sklepie w Nowej Zelandii, ale cena była chora - 90 dolców + szip, czyli wyjdzie >100dolarów. Sprawdzę czy jeszcze mam linkę gdzieś.
No jak to co, Smok kupuje Gaytonę, tylko mu pylący mechanizm nie pasi
Spam [Usunięty]
#6 Wysłany: 2011-12-27, 20:08
wielebny napisał/a:
Rudolf napisał/a:
Smoku przyznaj się co tam kombinujesz lepiej ?
No jak to co, Smok kupuje Gaytonę, tylko mu pylący mechanizm nie pasi
Smoku nie zamieniaj bo potrupka bedzie - normalnie w serwis zainwestuj jak wszyscy prestigu pragnący i będzie się smocze potomstwo tym suwenirem cieszyć
Pomógł: 12 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 3828 Skąd: Myszków - miasto, które wykończył kapitalizm
#8 Wysłany: 2011-12-27, 22:24
Krzysiek, jakbyś zlokalizował ten sklep, to podrzuć linkę
Jak powszechnie wiadomo zegarka z Etą nosił nie będę. Mój nadgarstek nie wytrzymałby tego dlatego wpadł mi pomysł, żeby podmienić Etę na Seagulla
Na razie zastanawiam się nad zakupem, ale jeśli do niego dojdzie to na pewno jeszcze nie teraz - nie przy tym kursie dolara.
Ten zegarek to Squale 101 atmos niebieski
#12 Wysłany: 2011-12-28, 00:51
Sylwek, zgadza się Helson jest w bardzo podobnej kopercie i między innymi dlatego zainteresowałem się Squale - ta koperta jest super wygodna. Squale podoba mi się bardziej od Helsona, ma nakładane indeksy i dużo opcji kolorystycznych. Ogólnie jest żywszy i ciekawszy. Tortugi w żadnym wypadku nie uważam za brzydki zegarek, ale przy Squale wydaje się nudna, monotonna.
Jeśli kupiłbym Squale, to Helson najpewniej pójdzie na bazarek, ale jak napisałem wcześniej - nie przy obecnym kursie dolara, tym bardziej że za ten model (101 atmos) wołają ponad 1200$
Aha, jeśli kiedyś dojdzie za zakupu to pozostaje jeszcze sprawa transplantacji werku
bow Klon Właściciela Pola Ryżowego Wujek/Zbok brązowy