Anchar się jednak nie sprawdził więc szukamy dalej, czegoś innego, czegoś świeżego. Inny kształt koperty najchętniej bo w kolekcji prawie same nurki, rozmiar ~44mm. Ja sobie upatrzyłem coś takiego:
Może macie jakieś inne pomysły? Budżet około 2K złotych, ale mogą być i dwa po połowie i trzy za jedną trzecią
Pies czy kot?: pies Pomógł: 114 razy Wiek: 43 Dołączył: 08 Kwi 2011 Posty: 12934 Skąd: Opole
#7 Wysłany: 2011-12-25, 19:53
Iks1984, - bierz Aviatona i się nie zastanawiaj. Tomek zachwalał i na mojej liście się znajduję. Kasa faktycznie zacna, zegar jednak mocno niepowtarzalny. Jakość bankowo będzie bardzo wysoka a i świeci nieźle. Poza tym jak nie podejdzie - pewnie znajdą się chętni (oczywiście jak to będzie koło lutego)
Pies czy kot?: pies Pomógł: 317 razy Dołączył: 19 Lut 2010 Posty: 28712 Skąd: ...
#8 Wysłany: 2011-12-25, 20:41
Iks, zegar wielce zacny ale, UWAGA, jest bardzo duży, to 44mm praktycznie w kwadracie .. Na ręku wygląda dużo masywniej od Boschetta, który ma również 44mm.
Cezar Klon Ryżowego Długiego Marszu MARUDA i MENDZIARZ
Pies czy kot?: pies Pomógł: 51 razy Dołączył: 01 Kwi 2011 Posty: 12913 Skąd: mapenzi
#9 Wysłany: 2011-12-25, 20:44
Miałem na łapce takiego, tylko chrono...
Wielkością mnie przygniótł, ale ja mam mikre 16,5-17 w łapce.
Aczkolwiek duuuży, sprawia wrażenie większego od boschett-a, jak wspomniał Tomek.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 317 razy Dołączył: 19 Lut 2010 Posty: 28712 Skąd: ...
#11 Wysłany: 2011-12-25, 20:51
Mam, ale mam również szczęście posiadać płaski nadgarstek. Stąd mogę sobie pozwolić na noszenie nieco większych zegarków .. W kolekcji mam nawet 50mm (bez koronki) Żaka LeMansa Lug to lug ma 56mm i nie wystaje poza nadgarstek.
Bo to jeszcze właśnie ważny kształt oraz szerokość nadgarstka. U mnie np po szerokości ledwo 54-55 mm naciągane no i nadgarstek kościsty z sękiem wiec zegarki 40mm akuratne, 42 to już duże są.
_________________ Zegarek bez możliwości dokręcania koronką, bez stop sekundy jest jak Flip bez Flapa, jak Man bez Materny, jak żołnierz bez karabinu, jak lizanie loda przez szybę
Ostatnio zmieniony przez kumpel koronki 2011-12-26, 12:42, w całości zmieniany 1 raz
Tomek - Zdaję sobie sprawę z rozmiaru, stąd rozterki Aviation ile ma lug to lug? Boschett wcale nie był taki wielki, Anchar za to był i to mimo wyprofilowania koperty, leżał dobrze, ale okazało się, że to jednak nie to - jeśli Aviation jest rozmiarowo pomiędzy nimi, to będzie pasował