A wracając do tego Laco, to razi mnie w nim to logo na pasku... I w ogóle tendencja jakaś taka głupia, żeby wszędzie logo pchać. Myślałem, że to passe już jest po spamie logotypowym Luisów Vuittonów, Versace, Dolce Gabbana i tym podobnych.
Blaz [Usunięty]
#32 Wysłany: 2011-12-25, 11:17
Tylko że Laco jest w takiej chwili, że musi wyraźnie zaznaczać, że to Laco 1925, a nie Laco by Lacher,
Woytec60 [Usunięty]
#33 Wysłany: 2011-12-25, 12:26
Blaz napisał/a:
Tylko że Laco jest w takiej chwili, że musi wyraźnie zaznaczać, że to Laco 1925, a nie Laco by Lacher,
A dlaczego uważasz to za ważne?
W ogóle nie chwytam o co chodzi...czy gdy właścicielem był w/w Lacher to coś było nie tak?
Pomógł: 112 razy Wiek: 47 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 37156 Skąd: Bone China
#34 Wysłany: 2011-12-25, 13:17
Wojtek Laco się odradza na nowo , lepiej gdy bazuje na dacie niż na pochodzeniu od Lachera , bo przez pewien czas było już tak źle że przed zapaścią bronili się tylko damskimi kwarcowymi zegarkami . Teraz jest inny właściciel i stara się podźwignąć markę .
#35 Wysłany: 2011-12-25, 13:23
Rozumiem.
Coś słyszałem o upadku firmy i rzeczywiście lepszym rozwiązaniem dla niej dziś jest nawiązanie do prawie stuletniej tradycji niż do nazwiska właściciela.
Pytałem, bo mam w kolekcji B-Uhra z napisem "by Lacher" i jego jakość i wykonanie nie pozostawia nic do życzenia więc nie bardzo wiedziałem o co chodzi z ta nazwą.
Ostatnio zmieniony przez Cezar 2011-12-25, 13:46, w całości zmieniany 1 raz
Blaz [Usunięty]
#41 Wysłany: 2011-12-25, 21:10
Woytec60 napisał/a:
Rozumiem.
Coś słyszałem o upadku firmy i rzeczywiście lepszym rozwiązaniem dla niej dziś jest nawiązanie do prawie stuletniej tradycji niż do nazwiska właściciela.
Pytałem, bo mam w kolekcji B-Uhra z napisem "by Lacher" i jego jakość i wykonanie nie pozostawia nic do życzenia więc nie bardzo wiedziałem o co chodzi z ta nazwą.
Lacher już nie jest właścicielem Laco. Laco kilka lat temu zbankrutowało i teraz odradza się na nowo.
Woytec60 [Usunięty]
#42 Wysłany: 2011-12-26, 09:39
To mój z tym napisem jest trochę unikalny, prawda?
Jeszcze z pięćdziesiąt lat i będzie wart łandna kasę
Blaz [Usunięty]
#43 Wysłany: 2011-12-26, 10:34
Biorąc pod uwagę, że Laco by Lacher podczas kilku ostatnich lat poszedł w półkę Perfectów i modowych jednorazówek i że sprzedawał to wręcz milionami, to raczej nie.
Ostatnio zmieniony przez Blaz 2011-12-26, 10:35, w całości zmieniany 1 raz