Pomógł: 12 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 3828 Skąd: Myszków - miasto, które wykończył kapitalizm
#2 Wysłany: 2009-12-22, 01:06
Do mnie parę dni temu przyszła paczka z takim samym Sportiwnym jak ten Darka. Na sam początek wyjąłem werk z koperty, muszę przeczyścić delikatnie wskazówki odrdzewiaczem, bo widać malutkie ogniska korozji. Jak poskładam całość do kupy, to oczywiście się nim pochwalę, mam jeszcze czarnego - za parę dni jak ten pierwszy będzie już po SPA wskazówek wrzucę fotki obu 8)
Tylko że te tarcze co Darek pokazał do hejtowania jest chlernie ciężka do wyrwania - najczęściej są jednak spotykane z serii "dyscypliny". A szkoda, bo to piękny klasyczny wzór. Takie pół-sportowiec, pół-szturman ...
Na bazie tego sportowca powstał szturmaniec Gagarina (ten co poleciał w kosmos ale nie ten co go Gagarin dostał po ukończeniu szkoły pilotów - ten był 15 kamieniowy) więc skojarzenia ze szturmańcem jak najbardziej prawidłowe!
Do wyrwania są ale nie za lekkie pieniądze - na ebayu trafiają się w cenie 50-80$ więc tanio nie jest - kłopot w tym że większość łatwo dostępnych sportowców została skupiona i przerobiona na szturmańskie - cóż za barbarzyństwo!!!
Rudolf - neandertalczykiem bym Cię nie nazwał ale poniekąd kupowanie takich homarów i zapotrzebowanie na nie spowodowało wyczyszczenie rynku ze sportivnych - teraz przyjaciele z Ukrainy biorą się za pobiedy z centralnym sekundnikiem więc jeśli ktoś ma ochotę kupić taką pobiedę to najwyższy czas
Pomógł: 12 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 3828 Skąd: Myszków - miasto, które wykończył kapitalizm
#14 Wysłany: 2009-12-23, 01:33
kadarius napisał:
Do wyrwania są ale nie za lekkie pieniądze - na ebayu trafiają się w cenie 50-80$ więc tanio nie jest
Na allegro można tanio, ja takiego Sportiwnego w stanie jak na te lata prawie idealnym kupiłem za 69 zł. Co prawda zdjęcia były niezbyt wyraźne i skorzystałem z opcji kup teraz kilkadziesiąt minut po wystawieniu zegarka. Była jeszcze możliwość licytacji od 49 zł, ale myślę sobie, po co ludzie mają denerwować się i przebijać oferty, tak więc zgarnąłem go od razu.
Na razie jest bez wskazówek, bo muszę im zrobić lekkie SPA, po złożeniu go nie zapomnę się pochwalić 8)