Na razie jest na gumie - swoja droga nigdzie nie widzialem zeby tak sprzedawali, na NATO czasami, ale na gumie nie. Poza tym tylko kajdan.
Guma jest od malego Mako, bo rozstaw uszu pasuje idealnie. No i lezy swietnie.
Chcialem tez dac malego na kajdanek od duzego, fajnie by wygladal pewnie na takiej nie-zwezajacej sie bransolecie, ale niestety trzebaby pewnie maskownice od malego miec - bo te odBigmaka sam ksztalt uszu i koperty wypelniaja co prawda idealnie, ale gniazda sa glebiej...
Patrzylem na Raya, bo chcialem przymierzyc, ale tam to ostatnie ogniwo do maskownicy jest wezsze niz w Bigmaku.
Co ciekawe jeszcze - teleskopy od Mako sa grubsze niz te od Bigmaka i ledwo pasuja do oczek w maskownicach, a do kanalu w ogniwie bransolety - wcale.
I wbrew pozorom mały Mako nie wygląda źle na zwężanej branzie.
Ale ja nie mowie, ze wyglada zle
Raya na nic nie planuje przekladac.
Glownie ciekaw bylem na co by duzego tak dla odmiany, bo pomarancze nosilem dlugo i caly czas na stali.
No dobra.
Czas sie chyba wyoutowac...
Mam problem z kajdankiem do Bigmaka.
Brakuje mi jednej dziurki w klamrze.
Albo jednego wezszego ogniwa
Z bransolety wyjmuje dwa ogniwa i wpinam ja na pierwsza dziurke w klamrze (od zapiecia) - telepie sie i zjezdza na dlon.
Nie zeby jakos strasznie luzny byl, ale po jakims czasie wkurza.
Wyjmuje trzy i wpinam na ostatnia dziurke w klamrze - niby sa luzy, ze palec mozna wsadzic, ale po godzinie mi sie jakos za ciasno robi.
Daje sie wytrzymac, bo przecie z pomarancza tak dlugo latalem, po suchym i mokrym (swoja droga, jak tak teraz mam Bigmaka na reku, to mi sie lato w Czarnogorze przypomina, ciekawe, ze jak mam BFSa, Monstera czy NY0040 to nie, chociaz tez ich tam czesto uzywalem), ale jesli mozna to zmienic...
Pies czy kot?: pies Pomógł: 114 razy Wiek: 43 Dołączył: 08 Kwi 2011 Posty: 12934 Skąd: Opole
#4 Wysłany: 2011-12-18, 11:45
Dla mnie BM wygląda świetnie na nato pod kolor tarczy. Pewnie jak kupię to pierwsze co zrobię to zmienię na Nato.
Edyta:
Idealne połączenie: (fotkę wrzucał Iksu).
Tru.
Niemniej najdłużej i najczęściej nosiłem Bigblumaka na materacu, granatowy carbon założyłem tylko raz.
Zauważyłem też, że do tego zegarka w ogóle nie pasuja czarne paski. Brązy, czekoladowe, ciemne, vintage, wszystkie jak najbardziej. Czerń nie.
_________________ Facet to nie pieczarka, żeby go trzymać w ciemności i karmić gównem.
Ostatnio zmieniony przez chomior 2011-12-18, 12:35, w całości zmieniany 4 razy
- fotka od iksa - jasne, to ten milion dolcow, co mnie zmusil do tego fatalnego klikniecia
NATO fajne, ale guma fajniejsza.
- maratac - no nie... jakos nie.
Nawet nie wiem czemu, czy faktura, czy kolor nitki jakis za jasny...?
Ale, ale, jak juz bylo o obu - corten zaczal, zeby nie bylo na mnie, a poza tym bylby wstyd jakby topik sie nie zoffowal w tym szacownym miejscu w necie - to ja jeszcze dorzuce pare fotek maluchow (i sie z cortenem pokloce )
Bluł
Pepsi
Ale to IMO jest dopiero tru łiner - sorry corten
Oreńdż Rej na gumie
Tylko cos mam swiatlo do d..., czy naturalne, czy sztuczne, to ten pomarancz blado wychodzi.
W rzeczywistosci jest duzo intensywniejszy...
BTW - znowu gniazda cos nie pasuja, chcialem pepsimaka na kajdan od raya, a tu doopa...
Pies czy kot?: pies Pomógł: 317 razy Dołączył: 19 Lut 2010 Posty: 28712 Skąd: ...
#11 Wysłany: 2011-12-18, 18:17
Trzy pierwsze można zamówić na Zatoce u Antique Leatherstraps lub u któregoś z naszych pachorobów, dwa ostatnie pochodzą z Timepiecerepublic . A imo najładniej BM wygląda na bransolecie lub granatowym/niebieskim NATO.
Pies czy kot?: pies
#12 Wysłany: 2011-12-18, 18:24
Kumotrze Rybak:
Jaki szacowny kumotr ma obwód nadgarstka
Myślę o Big Mako ale obawiam się jak u mnie będzie wyglądał (17,5 cm)
Sorki za off-topic ... ale ten post to świetne zestawienie dla planujących zakup BM którzy obawiają się jego wielkości.
Ogólnie ja bym nosił na bransolecie. A jeśli na czymś innym to tak jak Chomik na takim materacu - świetnie ten zestaw wygląda w realu i na ręce. Tylko musi być ten materac mięsisty, jak cały zegarek. Taki jak i Chomiorsena.
o to-to.
Ten brazowy to bym musial przymierzyc na zywca, ale niebieskie albo ten czarny niebiesko przeszywany to czuje ze by byl wlasciwy kierunek i bez przymierzania
Na pewno gruby musi byc wystarczajaco.
@Tomek i GrzeH
kajdan OK, mnie sie tez podoba, ale patrzta wyzej - rozmiarowy problem mam i to jest glowny bodziec, zeby sie rozejrzec za innym nosidelkiem.
@Zaba
tez mam wlasnie tak miedzy 17.5 a 18cm w obwodzie.
Ale co jest dodatkowo istotne IMHO - dosc i nadgarstek mam, wiec jesli masz tyle co ja w obwodzie ale np. bardziej "okragly", to moze wygladac inaczej.