Przy okazji dyskusji nt. ostatniego jubileuszowego Sea Gulla,co to mu załamanie wskazówki na makro jest przesunięte o 0.001 mm, z ciekawości rzuciłem okiem na oszałamiajacą jakość u konkurencji ...
Obraz warty tysiąca słów.
Proszę o propozycję, w jakiej klasie cenowej umiejscowimy ten przykład drukarskiego kunsztu ?
Pomógł: 63 razy Dołączył: 17 Lut 2011 Posty: 2951 Skąd: Z trasy
#2 Wysłany: 2011-12-17, 11:00
Ja tam bym się nieczepiał. Pieczątka do bicia indeksów i napisów na tarczy wyszła im zaje...cie. Krzysiek, nie znasz się, to jest zamierzone posunięcie producenta.
A ksztalt jest zoptymalizowany pod wzgledem rozkladu masy po dlugosci dzwigni i jego wplywu na rozklad sil na osi w roznych polozeniach zegarka wzgledem pola grawitacyjnego.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 7 razy Wiek: 31 Dołączył: 19 Mar 2010 Posty: 5768 Skąd: ta Pani tutaj?
#4 Wysłany: 2011-12-17, 11:24
rybak napisał/a:
A ksztalt jest zoptymalizowany pod wzgledem rozkladu masy po dlugosci dzwigni i jego wplywu na rozklad sil na osi w roznych polozeniach zegarka wzgledem pola grawitacyjnego.
Czyli zrypali sprawe?
ALAMO: Piszesz to tylko,zeby oczerniac kualitatna manufakture zazerlekultre co to robi zegarki w ktorych mozesz sobie tarcze zaslonic.
_________________ "Let's plot log against log. It's a physicist's favourite plot, since everything looks straight... "
Ale ja się nie czepiam, tylko pokazuję
Nic mi tak nie poprawia nastroju jak komentować niedociągnięcia w zegarku za 500 zł większymi niedociągnięciami w zegarku za 200 000 zł ...
Tarcza i tak jest niezła, jak się ją porówna z tarczami chrono od spodu :
Panowie, ale zostancie na ziemi - to jest reczna robota, wszelkie indywidualne optymalizacje ksztaltu sa przeprowadzane w celu uzyskania niepowtarzalnosci poszczegolnych egzemplarzy, znaczy tej.... indywidualizacji.
Panowie, ale zostancie na ziemi - to jest reczna robota, wszelkie indywidualne optymalizacje ksztaltu sa przeprowadzane w celu uzyskania niepowtarzalnosci poszczegolnych egzemplarzy, znaczy tej.... indywidualizacji.
Za to ludzie wlasnie placa kupe kasy.
Rybak,ja tez Ci moge recznie wykonczyc.Bedzie to wygladalo jak kupa jelenia,ale bedzie recznie robione!
Jak chesz co wrzuce zdjecia werku Angielskiego z 19 wieku (od strony tarczy), takiego full hand made.I zobaczysz jak wyglada wykonczenie
_________________ "Let's plot log against log. It's a physicist's favourite plot, since everything looks straight... "
Mechanizm znaczy
Chyba śniadania dzisiaj nie jadłeś
Zresztą,zobacz na jakość wypełnienia napisów. Etykiety maszynowe są lepiej zrobione.
O tarczy - szkoda gadać, wygląda na zrobioną zużytym tamponem. Jest rozlana zwyczajnie.
I teraz żeby to dobrze zakotwiczyć : tych rzeczy nie widać normalnie, wyjdą na makro, jak zawsze. Wprawdzie taka tarcza nie powinna przejść QC w zegarku za taka kasę, natomiast same rozmycia krawędzi też nie są jakimś strasznym uchybieniem. To się zdarza jeśli farba jest nieodpowiednia, tampon za twardy, zużyty, z wielu powodów. Ćwiczyliśmy to do osrania przy PZL.
Co ciekawsze, żeby daleko nie szukać, na zegarkach Lange und Sohne nie znajdziesz takiej kichy... Przynajmniej mnie się nie udało. Co jest dziwne, bo ta sama grupa, c'nie?
ALAMO, gupiś i tyle jakości to trzeba wymagać od takich jak my, bo te co produkują tą kłalitę to już nie muszą
Wlasnie mi takie mysli chodzily po glowie, tylko nie umialem wyrazic - Uznani Artysci nie musza sie forma przejmowac, bo i tak wszyscy wiedza, ze sa Uznanymi Artystami i tworza Arcydziela.
A jakby kto nie wiedzial, co to Arcydzielo, to musi zobaczyc, co robia Uznani Artysci