Prosta arytmetyka.
Czechy sa krajem 6x mniejszym od Polski, i jest tam miejsce dla dwóch całkiem przyzwoitych marek - bo za takie uważam i Prima, i JVD. To sami sobie powiedzcie, na ilu ludzi z odwagą i pomyslem jest miejsce w Polsce.
Pomógł: 112 razy Wiek: 47 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 37156 Skąd: Bone China
#9 Wysłany: 2011-12-13, 23:22
Sporo psów ludzie na nich wieszali .. że drogo, że Eta .
Sam nie jestem jakimś tam miłośnikiem marki .. oglądałem na żywo w OCDC i nas żywo prezentują się dobrze , poprawnie , taki spokojny styl.
Dla mnie troszkę zabrakło tego pierwiastka szaleństwa w dizajnie .
Polpora była jedyną dotąd poważną marką. Mam nadzieję, że będzie.
Czas - śmiechu warte. Copernicus - towarzystwo wzajemnej adoracji nadal twierdzi, że to będzie coś więcej poza renderami. Paweł Jankowski - jest nadzieja. G. Gerlach - rozwija się.
Jest jeszcze miejsce na Polporę. Szkoda więc. Jeśli to prawda...
Pies czy kot?: pies Pomógł: 8 razy Wiek: 45 Dołączył: 17 Lis 2011 Posty: 556 Skąd: Szczecin
#14 Wysłany: 2011-12-14, 09:41
POLPORA
Niestety prawda jest taka, że mało kto zdecyduje się wyłożyć 3 000 - 4 000 złotych na zegarek od firmy bez tradycji. Tym bardziej, że w kolekcji nie ma jakiegoś szału
Ja bym wolał już kupić Certine DS1 lub Tissota Visdate
COPERNICUS
Coś temat niestety ucichł, tu bym się zastanowił nad wyłożeniem większej kasy za ich, póki co wyimaginowanego regulatora. IMO jest bardzo fajny.
Paweł Jankowski
No to taki nasz polski AHCI i ja mu dopinguję pełną gębą. Nawet o ceny pytałem i jak ruszy już z produkcją to kto wie
Paweł cały czas produkuje !
Tyle że caly czas nie jest zadowolony z efektu. Co tylko podkreśla z jakim podchodzi do tego zaangażowaniem, bo już ostatnie modele kopert naprawdę nie odbiegały od poziomu wykonania światowych producentów jego pokroju, gdzie podzespoły sa częściowo wykańczane ręcznie. Ale dla Pawła to za mało