Poprzedni temat «» Następny temat
Beczka - kuracja odmładzająca możliwa?
Autor Wiadomość
tara
[Usunięty]

#16  Wysłany: 2011-11-17, 22:34   

Beczki nie ma się co bać. Wekszość kosmetyki można zrobić samemu. Tarcza do umycia, szklo do przepolerowania, koperta do mycia i polerki, bezel na wtsępie trzeba sciągnąć i przeczyścić. Czyszczenie mechanizmu,nakładanie lumy ja robie u majstra, bo ręce mi sie trzęsą :mrgreen: Będzie żyć jeszcze.

Weiss
Starszy Ryżowy

Pies czy kot?: kot
 #17  Wysłany: 2011-12-08, 22:36   

Zaba napisał/a:

Nie chciałbym jej zniszczyć bo to moja pierwsza (beczka oczywiście :lol: ) a w dodatku prezent (od Żony Osobistej).

Zazdroszczę. Beczki też, ale taka Żona to skarb. Moja jak zobaczyła beczkę, to marudziła, że nie powinienem nosić takiego brzydkiego, a na dodatek ruskiego zegarka.
Beczka powinna wygladać na zmeczona życiem i już. Te zegarki były przecież używane w wojsku, także naszym. I to nie przez sztaboli, tylko żołnierzy znających się na mokrej robocie.

Zaba
Starszy Kulis

Pies czy kot?: pies
 #18  Wysłany: 2011-12-09, 19:13   

Niestety, ale zegar-mistrz (mistrz ?) do którego oddałem swoją beczkę na przegląd, czyszczenie i smarowanie jeszcze bardziej ją "zmęczył" :???:
Podczas demontażu wskazówek ... zniszczył sekundnik :cry: (stwierdził że "się rozlazła").
W zastępstwie założył "cuś" czego nawet nie chcę pokazywać na forum...
W dodatku nic mi o tym nie wspomniał - zmianę zauważyłem w chwili odbioru zegarka. Myślałem że mnie krew zaleje...

Słyszałem że sekundnik do 2209 jest raczej trudno dostępny, a te od nowszych Amfibii raczej nie pasują... Może to któryś z doświadczonych Kumotrów potwierdzić ?

W pierwszym odruchu chciałem się mojej beczki pozbyć za wszelką cenę, nawet poprzez Alle... , ale chyba jednak ją zostawię. Może gdzieś i kiedyś znajdzie się jakiś dawca organów do przeszczepu :mrgreen: ?

PS. Oczywiście w opinii już drugiego majstra tarcza nie nadaje się do odnowienia.

Weiss
Starszy Ryżowy

Pies czy kot?: kot
 #19  Wysłany: 2011-12-09, 19:45   

Zaba napisał/a:

Słyszałem że sekundnik do 2209 jest raczej trudno dostępny, a te od nowszych Amfibii raczej nie pasują... .

Potwierdzam. Jest inna średnica i wysokośc tulejki. Tarczę możesz spróbowac namoczyć w czystej wodzie i delikatnie przetrzeć, ale nic więcej nie rób, bo napisy zejdą. I pierwsze słyszę, że się wskazówki rozłażą same z siebie. Każda się rozpadnie, jak się ją nożem kuchennym ściąga.
Wskazówkę naprawi Ci każdy zegarmistrz, ale nie bateryjkarz.
Ostatnio zmieniony przez Weiss 2011-12-09, 19:56, w całości zmieniany 2 razy  

Aronus
Właściciel Pola Ryżowego

#20  Wysłany: 2011-12-09, 20:55   

Kurcze to Cię ten majster załatwił :evil: Z tego co widzę ta orginalna wskazówka sekundowa wygldała na zdrową, ona niw byla zardzewiała to jak mu się rozpadła szkoda słów :twisted: Tarcza faktycznie wygląda jakby wystarczyło ją jakimś wilgotnym wacikiem przetrzeć, no ale to może tylko złudzenie

Odpowiedz do tematu