Poniżej kilka pojedynczych fotek (tylko takie znalazłem) "świeższych" modeli Fiyty. Najtańszy model grubo ponad 2000 juanów (najdroższy przemilczę), co stawia zakład z Shenzen w cenowej czołówce pośród chińskich czasomierzy.
Dobrze żeś to tu pokazał a nie na "opiniotwórczych forach" - zaraz byś oberwał że 2 to klon Casio, 3 - wiadomo , czwarty i piąty też wiadomo D..
A na serio - pierwszy jest najciekawszy. Tarcza to pewnie macica perłowa? Dziwna koperta - za gruba do werku. Coś tam jeszcze jest? Dwustronny czy coś ??
W sumie ostatniego bym przytulił - co w środku ?
Blaz [Usunięty]
#3 Wysłany: 2009-08-29, 20:49
No właśnie - ta pierwsza koperta to co to jest?
szeryf [Usunięty]
#4 Wysłany: 2009-08-29, 21:04
Nie wiem co w środku i nie wiem co z tą kopertą. Znalazłem ino takie zdjęcia z opisami - jak kto chce to wkleję - po mandaryńsku Z mechanizmami Fiyt to ciekawa sprawa, bo nawet na WUS nie zdołałem ustalić, co tyka w ich środkach. A propos, zmienił się adres strony dystrybutora w USA, który zaktualizowałem w stosownym temacie i poście. Można tam pooglądać lepsze zdjęcia powyższych modeli i poczytać opisu typu "Japan automatic movement" albo "Japan quartz".
Pomógł: 90 razy Wiek: 62 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 31014 Skąd: Zielona Góra
#8 Wysłany: 2009-08-30, 15:00
Ten pierwszy bardzo ciekawy, właściwie to tylko jeden nie przypadł mi do gustu, ten na force nr 2, pozostałe z przyjemnoscią bym sobie obejrzał w większej rozdzielczości.
CornCobbMan Właściciel Pola Ryżowego porwany obłędem...
Kurcze, cały czas kombinuję co to za cudak ten pierwszy ... Koperta jest tak gruba, że mógłby być dwustronny Szukam ale nic nie znalazłem. A jak am wy, towarzyszu szeryfie ?! Coś znalazłeś ?
szeryf [Usunięty]
#11 Wysłany: 2009-09-01, 08:48
ALAMO napisał:
Kurcze, cały czas kombinuję co to za cudak ten pierwszy ... Koperta jest tak gruba, że mógłby być dwustronny Szukam ale nic nie znalazłem. A jak am wy, towarzyszu szeryfie ?! Coś znalazłeś ?
Więc jest to model GA8058WLB, w limitowanej edycji 20 szt., tourbillon,
pasek ze skóry aligatora i rekina, szafirowe szkiełko, tarcza z macicy perłowej z 20 diamentami, 50ATM, cena $20,810
I jeszcze jedno lepszej jakości zdjęcie, ale nie rozwiewające wątpliwości.
Mnie to wygląda na zewnętrzny ring i właściwa koperte którą sie dopiero w nim umieszcza zatrzaskowo czy jakoś. Tylko mi dolna koronka jakoś "nie trybi"
gdzieś wyczytałem że koncepcja była taka żeby zegarek wyglądał jakby był odwrócony o 90 st. czyli klatka turbiny na 9 zamiast 6 i koronka 6 na zamiast 3 - taki dizajn .
Nigdzie nie ma informacji co za cudo pod kopertą!!!