#1 Wysłany: 2009-12-14, 23:55 Pobieda w stylu wojskowym :)
Przeglądałem sobie zegarki, które powróciły z wystawy i zauważyłem że jestem właścicielem przecudnej urody Pobiedę. Czasami rozstanie na dłuższy czas z zegarkami powoduje po powrocie frajdę jakby się miało urodziny, imieniny i gwiazdkę naraz!
Pomógł: 90 razy Wiek: 62 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 31014 Skąd: Zielona Góra
#2 Wysłany: 2009-12-15, 00:05
Te Pobiedy to jak dla mnie jedne z najładniejszych radzieckich zegarków, bardzo klasyczne z wyglądu, pięknie zdobiony mechanizm, gdyby miały większy rozmiar to nadawałby się do noszenia na co dzień. Posiadam dwa podobne egzemplarze jeden z białą drugi z miedzianą tarczą, i bardzo je lubię.
większość zegarków radzieckich z lat 50 i 60 zachwyca i to z dwóch powodów:
1. chciało się chcieć - te zegarki zachwycają wysoką klasą wykonania i użytych materiałów (większość moich staruszków działa bez problemu pomimo 50 lat pracy często bez przeglądów )
2. dziś są miłą odmianą dla bieżącej oferty firm zegarkowych licytujących się na wielkość zegarka
3. Nie potrzebują sobie dorabiać historii - one mają PRAWDZIWĄ historię za sobą!
Rudolf - z tym bagażnikiem to bez przesady to była mniej więcej połowa
GrzecH napisał:
taaaa - rewelacyjna, chodzi za mną niczym czarny sportiwnyj.....
czarnego sportivnego też bym chętnie przygarnął - mam jednego niestety jego stan jest daleki od tego co mogłoby mnie usatysfakcjonować! - na szczęście pociesza mnie biały