Pies czy kot?: pies Pomógł: 114 razy Wiek: 43 Dołączył: 08 Kwi 2011 Posty: 12934 Skąd: Opole
#31 Wysłany: 2011-07-08, 19:54
Hmmm, dla mnie tylko opcja 47mm z centralną sekundą. Tarcza szara i czarna są fajne, nie wiem która lepsza. Rozmiar co prawda słuszny ale na łapie leży równie dobrze co 44 w marynie. Wiem, że to niewiele pomaga, ale jak pilot 44mm to już lepsze pilociki od Tao w wersji 43mm
szara tarcza. Będę to powtarzał do śmierci. Miałem oba, to wiem. Został jeden - szary.
lukaszkul [Usunięty]
#33 Wysłany: 2011-07-11, 11:46
Dla mnie pilot to prostota tarczy, więc ten z pomarańczowymi indeksami mi nie podchodzi, taka wersja to tylko jako "portugalczyk" tzw chyba?
Coraz bardziej obstaję przy szarym ręcznie nakręcanym pilocie, jeszcze tylko średnica i można próbować zamówić.
Jak lepiej - na manbushijie.czy ebay?
I teraz pytanie który, bo miał być taki: 6497 ale akurat w promocji jest taki: 6498
No i co tu robić? Nie ukrywam, że bardziej mi się podoba subtarcza na 9 i werk 6497, który zbiera też pozytywne opinie. Z kolei róznica ponad 30 papierów na korzyść 6498 jest nie do przecenienia.
Pytanie zasadnicze: czy 6498 jest równie dobry jak 6497? Jeśli tak to chyba skorzystam z Christmas Sale
_________________ If in doubt, FLAT OUT!!!
Ostatnio zmieniony przez Sentinel 2011-11-23, 12:11, w całości zmieniany 2 razy
To są te same werki. Jeśli ci nie przeszkadza iwucowatość, to bez różnicy. Kojarzę na forum JAKĄŚ awarię tego mechanizmu, ale prechistoryczną. Zresztą teraz wszystkie te opisy awarii nabrały nowego światła, i diabli wiedzą czy miały miejsce
Pies czy kot?: pies Pomógł: 317 razy Dołączył: 19 Lut 2010 Posty: 28712 Skąd: ...
#40 Wysłany: 2011-11-23, 12:22
I 6498 ma normalną kopertę, bez tego dzyndzla, jak w 6497. Ale 6498 ma stylizowany na iwuca werk. Werku podczas noszenia nie widać, kopertę tak. Jeśli MUSI być jeden z tych dwóch - 6498.
Podziękował Panowie! To mam jeszcze ostatnie pytanie: jakie określenie ma ostatni pasek do modelu 6498 ze wskazanego przeze mnie powyżej linku? Chodzi o trzeci pasek na drugim zdjęciu, gładki bez faktury chińskiego smoka, jaszczurki, czy innego tam zwierza? Wydaje się być najlepsiejszy z tych trzech. Czy to będzie Brown czy Sandy Gray? Bo z kolorów to ja rozróżniam tylko odcienie szarości...
EDIT: na podstawie innych zegarków w ofercie sklepu wnoszę że to będzie Sandy Gray, chociaż koło szarego to to nawet nie stało
_________________ If in doubt, FLAT OUT!!!
Ostatnio zmieniony przez Sentinel 2011-11-23, 12:50, w całości zmieniany 1 raz
Sand grey.
Ale nie będę zbyt dlugo bronił tej wersji bo w zasadzie to on też jest brązowy, tylko że ciemny.
#43 Wysłany: 2011-11-30, 14:55
Witajcie. Interesuje mnie zakup nowego zegarka. Wybór padł na Parnisa - choć jak gdzieś przeczytałem niby wstyd - nie wiedzieć czemu - go na ręku pokazywać. Mnie te zegarki od razu się spodobały i obciachem na pewno dla mnie nie będzie jego noszenie.
Mam jednak mały dylemat - bo spodobał mi się nie jeden a cztery modele.
Wybrać mogę tylko jeden choć jakby były po przystępnej cenie (gdzie najlepiej je kupić? Jacyś zaufani sprzedawcy?) to może wziąłbym nawet dwa.
Który z nich jest najbardziej godne polecenia dla kogoś komu ten zegarek ma służyć na co dzień? Pomóżcie
No to pojechałeś
4 zupełnie inne zegarki
Zacznijmy od tego, czy chcesz kwarca czy mechanika ? To chrono ostatnie to kwarc, na bardzo przyzwoitej Miyocie. Mam inny model, od ponad roku sprawuje się nienagannie.
Przedostatni jest z ręcznym naciągiem.
Dwa pierwsze to automaty.
Jak tutaj sie zdecydujesz - będzie można kombinować
Wszystkie te modele kupisz bezpośrednio u majfriendów jakieś 10 dolców taniej.