Tak się zastanawiam, jak sądzicie, czy moje ulubione Atlantici też podrabiają? Widziałem kiedyś na allegro coś dziwnie podejrzanego, ale nie byłem pewnie, w końcu firma nie jakaś topowa..
Ostatnio zmieniony przez 2011-11-06, 10:43, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 5 razy Wiek: 53 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 363 Skąd: Kraków
#2 Wysłany: 2011-11-06, 10:39
andrewjohn napisał/a:
Tak się zastanawiam, jak sądzicie, czy moje ulubione Atlantici też podrabiają? Widziałem kiedyś na allegro coś dziwnie podejrzanego, ale nie byłem pewnie, w końcu firma nie jakaś topowa..
Jeśli masz na myśli ogólnie firmę Atlantic, to jak najbardziej. Swego czasu było na alle kilka A. (chyba worldmaster) z jakimś szajsowym kwarcem w środku. Ale to chyba "rodzima" produkcja na potrzeby naszego kraju.
Więc podrupka kiepska łatwa do rozpoznania, rzec można chamska.
Pies czy kot?: kot Pomógł: 1 raz Wiek: 58 Dołączył: 02 Kwi 2011 Posty: 740 Skąd: polski biegun ciepła
#5 Wysłany: 2011-11-06, 19:39
ALAMO napisał/a:
Worldmastery były podrabiane, także przemysłowo. Widywałem ze standardowym mechanizmem chińskim w środku.
No to przynam, że jestem zaskoczony, bo to świadczyłoby o dużym popycie na zegarki Atlantic w świecie, a słyszłem, że marka znana jest własciwie tylko w Polsce i najblizszej okolicy...